3 regatistes del GEN Roses es classifiquen entre els 20 primers al mundial d’Open Bic sub-13

GEN Roses
Regatistes i tècnic del GEN Roses que van viatjar a Quiberon per participar al Mundial d'Open Bic / Foto: GEN Roses

El Campionat Mundial d’Open Bic es va celebrar a la localitat francesa de Quiberon entre els dies 16 i 23 de juliol

GEN Roses
Regatistes i tècnic del GEN Roses que van viatjar a Quiberon per participar al Mundial d’Open Bic / Foto: GEN Roses

Amb 180 participants, el mundial 2016 de la classe Open BIC de vela lleugera es va celebrar a Quiberon, la Bretanya francesa on van predominar unes condicions de vents fluixes que van representar durant els 6 dies de competició i 12 les proves disputades un campionat molt exigent i cansat a nivell físic i mental per als joves regatistes.

El millor classificat en la categoria sub-13 va ser l’Oriol Caner, especialista en aquest tipus de vent fluixos i mitjana intensitat. L’Oriol va aprofitar la competició per agafar experiència a banda d’aconseguir bons resultats parcials, pujant al podi en una de les regates. Va fer 13a posició a la general.

En Pol Font, portador enguany de la Flama del Canigó a Roses, juntament amb el seu germà Biel, i actual campió de Catalunya de la classe Optimist, va brillar en alguns parcials i va ser prou sòlid per anar recuperant i acabar 17è, per davant de Sergi Lleó, jove que últimament està progressant molt en el món de la Vela i que va acabar 20è.

La promesa del GEN, Pau Lleó, era un dels més petits de la flota i pràcticament competia en la seva primera competició internacional, va aconseguir acabar més de la meitat de les regates.

En Biel Font, que va navegar en una disputadíssima categoria sub-16 no va entrar a la final or, però a les finals de consolació va obtenir bons resultats quedant en diverses proves entre els 10 primers.

Aquest equip de Vela Infantil ja fa diverses temporades que entrenen de valent i ja es pot dir que són molt bons regatistes. L’any 2013 alguns ja es van estrenar al Campionat d’Espanya a Andalusia i el 2014 i 2015 hi van competir a casa, Roses, obtenint una gran experiència i resultats.
A més, cal sumar-hi la participació en diverses competicions internacionals tant al circuit francès com al Campionat Europeu.
Ara es plantegen nous reptes, tant en O’pen BIC on competiran al circuit francès, com en la classe olímpica Làser.