Mes de paraules

33 joves de l’Alt Empordà reben els diplomes per haver participat al projecte Okup’Alt 2015

Okup'Alt
Els joves que van rebre el diploma del projecte Okup'Alt amb les autoritats

Els joves han realtizat tasques forestals, de manteniment i pintura, d’imatge i estètica personal a diferents municipis de la comarca

Okup'Alt
Els joves que van rebre el diploma del projecte Okup’Alt amb les autoritats

El divendres, 17 d’abril es va cloure el projecte Okup’Alt 2015, adreçat a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l’ocupació entre els joves de la comarca, amb l’acte de clausura i el lliurament de diplomes als 33 joves que han participat en l’actual promoció. A l’acte hi va assistir la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, i el conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, així com representants de diversos ajuntaments que han participat en la iniciativa d’aquesta edició.

Com ja és conegut, l’Okup’Alt és una proposta innovadora de promoció de l’ocupació juvenil que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal. La iniciativa, que va cinc anys que es realitza, va adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 19 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. Des del Consell s’ha remarcat la importància d’accions d’aquest tipus de cares a frenar l’elevat índex d’atur juvenil que a la comarca supera actualment el 55%.

En aquesta edició, en concret, la formació que es va oferir als 37 joves que inicialment van ser seleccionats estava relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i pintura i imatge i estètica personal). La temàtica d’imatge i estètica personal va ser una novetat en relació a les anteriors edicions. Durant aquest període, quatre joves van abandonar la formació bàsicament per motius de feina o estudis.

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació s’han realitzat pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 21 municipis, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on s’han fet pràctiques van ser Figueres, Lladó, Palau-saverdera, Llers, la Jonquera, Ventalló, Sant Miquel de Fluvià, Espolla, l’Armentera, Boadella, Portbou, Sant Climent Sescebes, Pontós, Avinyonet de Puigventós, el Port de la Selva, Roses, Cantallops, Cadaqués, Navata, Camallera i Albanyà.

Els 37 joves seleccionats inicialment (10 noies i 27 nois), d’un total de 102 inscrits, procedien dels següents municipis: Figueres, Castelló d’Empúries, Fortià, Vilafant, Roses, la Jonquera, l’Escala, el Far d’Empordà, Pau, Colera, Vilajuïga, Biure i Vilafant. Com cada any, els joves participats van realitzar formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d’emprenedoria. També van rebre nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits