Mes de paraules

El Festival de Blues, Jazz i Gospel torna a la Ciutadella de Roses per la porta gran

Empúries. Concerts al Fòrum Romà
Andrea Motis & Joan Chamorro Group actuant a la Ciutadella de Roses a l'estiu de 2012 / Foto: arxiu

Un millar de persones passen pel recinte fortificat per assistir a aquest XVIIIè Festival de Blues, Jazz i Gospel

Andrea Motis amb Joan Chamorro Group

El festival de blues, jazz i gospel de Roses ha passat uns darrers anys no gaire bons. Per exemple, a l’any 2010 l’Ajuntament de Roses el va haver de suspendre per falta de pressupost. Desprès de disset anys, des de 1993, la Ciutadella i Roses  es quedaven sense festival. L’any 2011 va tornar, però ho va fer a la plaça de Teatre Municipal de Roses, TMR. Va ser el 15 de juliol i va servir per començar a retornar el protagonisme a la música blues dins la programació de les nits d’estiu a Roses.
Un protagonisme que va recuperar ahir, com així ho demostra el miler de persones que van passar durant les 6 hores que va durar el festival.
Sens dubte, la Ciutadella de Roses va tornar a esdevenir l’escenari ideal del Festival de Blues de rosinc. Des de l’Ajuntament, la voluntat és recuperar gradualment un dels esdeveniments culturals de referència de l’estiu rosinc, fins arribar al format original del festival, amb un gran cartell d’artistes a la Ciutadella.
I ahir el cartell era de primera línia. Joan Pau Cumellas, la barcelonina Andrea Motis, una artista de només 16 anys que és tota una realitat i considerada una de les millors cantants i instrumentistes del món del Jazz, que va estar acompanyada de Joan Chamorro Grup, Aruán Ortiz i la cantant rosinca Melissa Sánchez & The Big Band, van completar un cartell, com hem dit, de primera línia.
Però la vetllada musical de blues, jazz i gospel no va tenir lloc només a la Ciutadella ja que Emmanuel Djob, juntament amb els alumnes del taller de gospel que l’entitat Viumúsika ha organitzat durant aquesta setmana, van oferir un concert de gospel  a la plaça de les Botxes del passeig Marítim de la Vila rosinca.
El Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses torna a estar en el  mapa del món de la música.