Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Alerta, artística i creativa, contra el canvi climàtic a la Casa Empordà de Figueres

Per   /   12/03/2018  /   No Comentat

23 artistes exposen la seva obra a ‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’, exposició principal del cicle expositiu Empordoneses 2018

Empordoneses 2018

Moments d’una de les perfomances realitzades durant l’estrena de l’exposició ‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’ / Foto: Àngel Reynal

El passat dissabte es va inaugurar a la Casa Empordà de Figueres l’exposició col·lectiva ‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’. Es tracta de l’exposició principal del cicle expositiu Empordoneses 2018, que enguany celebra la novena edició i té com a fil conductor el Canvi Climàtic.

A l’exposició, una trentena d’artistes de reconeguda trajectòria van presentar, davant de més de dues-centes persones, una col·lecció de peces, entre escultures, pintures i instal·lacions, on reflexionen sobre la crisi mediambiental que vivim als nostres dies, ja sigui mostrant les causes o els efectes, els culpables o les víctimes, des de la crítica o oferint  solucions, amb una visió de macro-escala global o de micro-escala local…  Les obres dels creadors es combinen amb els escrits d’una desena de científics mediambientalistes que també hi participen, per contrastar amb l’art, les dades objectives que ofereix la ciència sobre aquest preocupant tema.

Durant la presentació, l’alcaldessa de Figueres Marta Felip, va afirmar que “la importància de convertir la ciutat en un espai d’art que ens ajudi ha reflexionar sobre els reptes de la nostra societat”; mentre que Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses va voler “recordar i agrair la implicació del centenar llarg de persones i institucions que cada any es mobilitzen per fer possible Empordoneses” .

Tot seguit de finalitzats els parlament, es van portar a terme dues performances a càrrec dels artistes Ramon Guimaraes i Josep Masdevall, per després portar-se a terme una visita guiada de l’exposició per la comissària i investigadora Marta Pol Rigau.
També va haver-hi un moment per al record de l’artista recentment desaparegut, Adrià Ciurana, de qui també es va presentar una peça a la mostra.

Artistes participants

Els artistes que exposen obra a ‘Aforisme: Consideracions estètiques entorn del canvi climàtic’ són  Mònica Grygier, Elena Font Rodà, Ester Baulida, Fiona Morrison, Pilar Farrés, Tatiana Blanqué, Juliette Murphy, Rosa Pascual, Michelle Wilson, Guillermo Basagoiti, Sebi Subirós, Mireia Coromina, Isabel Carballo, Isabel Banal, Clara Garí, Irene Gras, Ramon Guimaraes, Josep Masdevall, Grup Trenant, Adrià Ciurana, Pep Aymerich, Lluís S Bosch i Marta Pol Rigau.

Obres acompanyades de textos dels científics mediambientalistes Josep Maria Dacosta, Marta Ball-llosera, Carles Bayés, Jordi Sargatal i Josep Peñuelas Reixach.

La mostra es podrà visitar fins al 14 d’abril de dimarts a dissabte de 9.30 a 14h i de 16 a 18h; i els diumenges i dilluns de 10 a 14 h.

Treballs dels instituts

Dissabte també es van presentar les obres fetes pels alumnes dels Instituts participants a Empordoneses 2018. Es tracta del resultat d’un treball previ fet a les aules de diferents centres educatius de la comarca durant els darrers mesos que té per motiu fer reflexionar als estudiants sobre temes candents de l’actualitat així com implicar-los en els processos culturals de la societat: Els instituts participants són: Institut Narcís Monturiol, Institut Castelló d’Empúries, Institut de La Jonquera, Institut Ramon Muntaner, Institut Alexandre Deulofeu, Escola La Salle, Institut Illa de Rhodes i les Escolàpies Figueres. La iniciativa del Grup Trenant /Grup de treball de Visual i Plàstica intercentres de l’Alt Empordà.

Aquests treballs, a partir del dilluns 12 de març, es podran visitar al vestíbul del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Junts per Roses

Montse Mindan arrenca la precampanya amb Artur Mas presentant Junts per Roses, la marca que portarà a les municipals

Read More →
%d bloggers like this: