Mes de paraules

Alta gastronomia a la 2ª Ruta de les Tapes de Roses

2ª Ruta de les Tapes de Roses
Dia de la presentació de la 2ª Ruta de les Tapes de Roses

Aquest matí s’ha presentat la 2ª edició de la Ruta de les Tapes on la qualitat de les propostes culinàries ha estat excel·lent

2ª Ruta de les Tapes de Roses
Autoritats i participants a la 2ª Ruta de les Tapes de Roses amb les seves elaboracions

Aquest matí, al Teatre Municipal de Roses s’ha portat a terme la presentació de la II Ruta de les Tapes de Roses, on una trentena dels 51 establiments que hi participaran han mostrat les seves propostes culinàries. Unes tapes que, com han pogut comprovar tots els assistents i ha assenyalat l’alcaldessa Montse Mindan, “han estat molt elaborades, el que demostra l’esforç dels bars i restaurants per fer unes tapes que només veure-les ja entren ganes de menjar”, confessant que ja ha vist alguna que no se l’escaparà per poder degustar-la quan sigui el moment.

Una laboriositat en l’elaboració i un nivell de creativitat dels diferents plats que ha fet destacar al regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens que “no només ha hagut un salt quantitatiu amb l’augment de participació, sinó també un salt qualitatiu, ja que les tapes presentades són una gran prova de l’alta gastronomia que tenim en el nostre poble”.  

Una alta gastronomia a Roses que justament amb la Ruta de les Tapes es vol donar a conèixer a tota la ciutadania, a la vegada que permetrà als establiments participants promocionar la seva cuina, com va passar justament amb el guanyador del premi a la Millor Tapa de la I Ruta de les Tapes, el bar restaurant L’Olivar on el seu propietari, Joaquín Carrasco, ha desvetllat que “durant la Ruta de les Tapes de l’any passat van venir a casa nostra moltes persones que mai havien vingut, i a partir de llavors alguns venen sovint, d’altres que ho fan esporàdicament” . Carrasco també ha assenyalat que el nivell de les tapes “és superior al de l’any passat, per la qual cosa ho tindré més difícil per guanyar, però no impossible perquè hem elaborat una tapa per ser un altre cop la millor”.

Entre els propers 31 de març i 9 d’abril, Roses oferirà a vilatans i visitants un interessant circuit gastronòmic per conèixer les tapes i especialitats d’un total de 51 restauradors de la població, units en la segona edició de “La Ruta de les Tapes” promoguda per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Sector públic i privat tornen a col·laborar novament a Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà i atreure visitants fora de temporada.

Amb una acollida espectacular i més de 6.000 consumicions servides durant la primera edició celebrada el passat any, la Ruta de les Tapes tornarà a oferir la possibilitat de conèixer la riquesa gastronòmica de Roses. El rotund èxit assolit l’any passat ha motivat que el nombre de restauradors inscrits s’hagi doblat en aquesta edició, passant dels 25 establiments adherits als 51 d’enguany. Durant 10 dies els carrers de Roses es convertiran en un circuit on cada establiment oferirà als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà.

El preu de cada tapa amb degustació de vi serà de 2,5 €. Els participants comptaran amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents podrà optar al sorteig d’un àpat per a dues persones a l’establiment participant en la campanya que esculli i un lot de vins DO Empordà cedit pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen  Empordà.

El sorteig se celebrarà diumenge 30 d’abril, a les 12 hores, a la plaça de Catalunya de Roses, en el marc de la 4a  Mostra del vi DO Empordà Roses, acte integrat dins el programa del Festival Vívid.

Els bars i restaurants que hi participen amb les tapes que serviran:

  1. Àncora – Avda de Rhode, 62 / Tapa: Tataki de tonyina amb aromes de ratafia: Minitataki de tonyina vermella marinada amb soja,ratafia i envoltada de sèsam torrat a la planxa
  2. Al Andalus – Avda de la Platja (Santa Margarida) / Tapa: “Delicia de Manitas: Peu de porc sense os acompanyat de botifarra negra i salsa al pebre, tot per menjar d’una sola mossegada
  3. Antonio – c/ Figueres / Tapa: Pinxo de tataki de tonyina
  4. Avenida – Avda Jaume I / Tapa: Bombetes: Patates farcides picants
  5. Bim’s Bistrot Mediterrani – Avda de Rhode, 34 (Hotel Terraza) / Tapa: Blini Bim’s: Blini de carbassa amb musclos en escabetx i poma verda en osmosi
  6. Bistro Uniconio– Avda Gola de l’Estany, 5 / Tapa: Unicornio Marino: Carpaccio de tonyina muntat en una gamba
  7. Brevatges– c/ Girona / Tapa: Entreformatge de codony amb anous: Entrepà de codony amb formatge aïrat en lloc de pa, anous i amanit amb oli d’oliva (Masetplana,DOEmpordà )i sal gruixuda
  8. Ca la Sogra – c/Puig Rom, 88 / Tapa: La Sogra Atòmica: Minibomba amb xips de porros
  9. Ca la Valeria– c/ Marià Benlliure, 9 / Tapa: Barqueta mallorquina: Torrada amb sobrassada, formatge de cabra, melmelada de tomàquet, picada seca ireducció de vinagre de Pedro Jiménez
  10. Ca la Margarita– Plaça Sant Pere, 6 / Tapa: Cruixent de pollastre amb salseta de Dijon: Broqueta de pollastre cruixent amb salsa de crema de llet amb mostassa de Dijon i agredolç
  11. Can Cairó– c/ Sant Elm, 5 / Tapa: L’última tapa (dolça): Pastís demató acompanyat d’un pa de pessic d’ametlla perfumat amb taronja.Recepta del xef amb estrella Michelin JoanViñas
  12. Can Cervera by La Croqueta – c/ Mairó 56 / Tapa: Cebiche peruà: Cebiche amb llagostins i peix blanc amb sucs cítrics
  13. Can Ramonet – c/ Marià Benlliure, 51 / Tapa: Deconstrucció de l’escudella: Gotet de caldo acompanyat de croqueta casolana i rodanxa de pilota amb mostassa a l’antiga
  14. Casa Paco – c/ Olles, 8 / Tapa: La bomba de Casa Paco: Combinació de patata i carn, acabada amb un empanat cruixent, acompanyat d’espuma d’allioli de cítrics i salsa picant
  15. Ci – c/ Pi i Sunyer, 36 / Tapa: La Bomba: Croqueta d’arròs a banda i mussolina d’all negre
  16. Cerdanya – c/ Joan Badosa, 20 / Tapa: Filet amb toppers: Rodelles de filet de porc amb reducció de mòdena, ceba caramel·litzada i allioli de mel
  17. El Barzito – c/ Guilleries, 22 (Urbanització Mas Mates) / Tapa: Pa fregit amb tomàquest i “caranxova”: Pa fregit amb tomàquet i anxova
  18. El Mercat – c/ Dr. Ferran (Mercat Cobert) / Tapa: Mandonguilles amb calamars a l’estil de la Teresa: Mandonguilles de porc i vedella amb calamars fets amb una salsa característica marca de la casa
  19. El Poke Corner – Avda de Rhode, 193 / Tapa: El “Pepitu” del Poke: Minientrepà amb base demelmelada de ceba,pebrot vermell laminat amb bistec i un toc de mostassa. Acompanyat de braves
  20. El Racó – c/ Joan Badosa, 22 / Tapa: Carpaccio Salat: Crema de carbassa, espuma de castanya, croissant de pernil salat
  21. El Racó de la Llebre – Avda Montserrat, 15 / Tapa: Simfonia de colors: Carpaccio de bacallà sobre torradeta amb guacamole i pebrot escalivat
  22. Els Pescadors – Moll comercial, 29 / Tapa: Tellines planxa amb salsa de la casa: Tellines a la planxa amb salsa blanca de la casa,tocs avinagrats i un xic picants
  23. Falconera – Avda Jaume I / Tapa: Socarrat: Socarrat d’arròs a banda amb maionesa d’allioli i suc de gamba de Roses
  24. Gozos Mundanos – c/ Traginers, 10 / Tapa: Mar i muntanya de Gozos Mundanos: Gratinat de patata, cansalada de Sòria i formatge amb pols de gamba de Roses
  25. Jamon Experience Roses – c/ Sant Isidre, 9 / Tapa: Pernil amb la rosa de Roses: Pernil de Jabugo amb formatge Tete de Moine, olives verdes amb rostes de pa amb oli d’oliva
  26. Jordà Vins – Plaça Catalunya / Tapa: Pescadora: Paté de tonyina, caldo de peix i filet d’anxova
  27. L’Escalam – avda de Rhode, 51 / Tapa: Potes de calamar: Potes de calamar amb salsa
  28. L’Església – c/ de l’Església, 1 / Tapa: Paloma: Ensalada russa casolana sobre una base de crosta
  29. L’Olivar– Gran Via Pau Casals, 247 / Tapa: Milfulls l’Olivar: Milfulls de foie amb poma al forn, ceba, formatge de cabra i codony
  30. La Cassola – Avda Gola de l’Estany, 11 (Santa Margarida) / Tapa: Mini cassola de peix: Cua de rap, musclos, cloïsses i patata sobre una salsa de peix
  31. La Deliciosa – Plaça de l’Església, 4 / Tapa: Daus de galta de vedella sobre llit de patata amb la seva salsa: a Galtes sense os cuites a baixa temperatura amb vi negre i col·locades sobre llit de patata amb la seva salsa
  32. La Tantina – c/ Poeta Marquina, 11-13 / Tapa: Mar i Terra: Filet de vedella amb salsa foie, bacallà i gambes a l’aire de vi blanc, a sobre de pa de sèsam casolà
  33. La Taperia Roses – c/ Sant Sebastià, 60 – 62 / Tapa: Filet de porc amb formatge de cabra: Filet de porc amb reducció de mel i formatge de cabra
  34. Las Tres Perlas – c/ Sant Sebastià, 16 / Tapa: Pionono de tonyina: Enrotllat de massa dolça farcida de maionesa,tonyina i anxova
  35. Les Palmeres – Passeig marítim, 33 / Tapa: Xampixocat: Barqueta de xampinyó farcit amb crema de xoriço iformatge cremós, damunt d’una capa cruixent de cacauets caramel·litzats
  36. Marco Pollo – c/ del Pescadors, 28-30 / Tapa: Pollastre al curri amb llet de coco: Pollastre al curri amb llet de coco, servida en cassola calenta
  37. Nit i Dia— Passeig Marítim, 28 / Tapa: El secret del nit i dia: Secret ibèric a la graella amb ceba caramel·litzada, confitura de tomàquet i formatge de cabra
  38. Ona Roses – Avda de Rhode, 66 / Tapa: Mandonguilla mar i muntanya
  39. Pika Pika Beach – Avda Díaz Pacheco, 25 (Canyelles Petites) / Tapa: Glopada de mar: Musclo amb brot de soja i cruixent de ceba amb vinagreta de plàncton marí
  40. Pizzeria di Roma – c/ Joan Badosa, 33 / Tapa: Cassoleta de Roses: Minipizza de botifarra, pebrot vermell i ou
  41. Que te dit – c/ Pep Ventura, 23 / Tapa: Manyac: Galtes de porc amb reducció de vi sobre una xip amb una mica de ceba caramel·litzada acompanyada de mostassa
  42. Quim Gelats – Avda de Rhode, 223-225 / Tapa:  Calzonet: Petita pizza tancada amb tonyina, tomata, mozzarella, ou, tàperes i pebrot
  43. Rambla – c/ Mairó, 94 / Tapa: Barqueta de granja: Pa, ceba, patata, botifarró i ou
  44. Ribereta – c/ Sant Elm / Tapa: “Quesuco”: Torradeta de melmelada de tomàquet de l’hort de l’Antonia amb formatge i fruits secs
  45. Roc Fort – Rda. Miquel Oliva Prat, 4 / Tapa: Musclos a la vinagreta: Musclos oberts amb una picada de pebrot, ceba, tàperes i una vinagreta per sobre
  46. Rocamar – c/ Sant Sebastià, 18 / Tapa: Hamburguesa Mojito: Torrada amb salsa demojito i sobre la torrada,pebrot al forn i ou de guatlla.Acompanyat de bacó farcit de ceba caramel·litzada
  47. Sal i Pebre – Rda. Miquel Oliva Prat, 38 / Tapa: Bacallà i va morir: Base de patata amb bacallà i pebrot vermell i verd,tomàquets i cibulet
  48. Sentric – Plaça de Llevant, baixos / Tapa: Tosta Sentric: Torrada de pa de pagès, melmelada de gerds, filet a la planxa i ceba caramel·litzada amb tocs de crema de vinagre balsàmic
  49. Si Us Plau –Passeig Marítim, 1 / Tapa: Sispop: Base, patata, pop, pebre vermell
  50. Tony’s – Mas Oliva, 30 / Tapa: Mini burguer 4 delícies: Minihamburguesa amb secret ibèric, cor de cheddar, ceba caramel·litzada en cruixent de pasta fil·lo
  51. Tramonti Platja – Platja de la Perola, 64 / Tapa: La catalana Botifarra d’Osona amb mongetes de Santa Pau, una reducció de vi ranci i pa fet a casa nostra. Amb vins del Celler Oliveda
    [fsg_gallery id=”298″]