Mes de paraules

Avui s’endega el Cicle ‘Roses Patrimoni Viu’

‘Roses Patrimoni Viu’
Eines per treballar en el camp que Jaume Costa té a casa seva

Un projecte arquitectònic als búnquers de Punta Falconera i les eines de Jaume Costa són les dues propostes que inauguren el cicle Roses Patrimoni Viu

‘Roses Patrimoni Viu’
Eines per treballar en el camp que Jaume Costa té exposades a casa seva

Avui divendres, 21 de setembre, s’estrena el cicle ‘Roses Patrimoni Viu’. Una nova proposta que l’Ajuntament de Roses desenvoluparà fins al 27 d’octubre, i que coincidirà amb les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany se celebraran els dies 12, 13 i 14 del mes vinent.

I la primera activitat programada tindrà lloc aquest vespre “anirà a càrrec de l’arquitecte Fèlix Bretón, el qual presenta un projecte arquitèctonic sobre Punta Falconera, projecte que ha estat seleccionat per l’Institut Ramon Llull  per formar part de la Biennal de Venècia”, ha explicat el coordinador de Cultura de Roses, Toni Martínez.

Així, avui divendres, 21 de setembre, a les 19.30 h, Bretón oferirà a Ca l’Anita una xerrada exposició que, sota el nom Punta Falconera: Terra, Aigua, Aire i Foc, mostrarà, ajudat d’imatges, dibuixos i seccions, el seu projecte de Centre d’Interpretació del Parc Natural de Cap de Creus, una proposta arquitectònica i paisatgística que interactua amb els búnquers de Punta Falconera.

I demà dissabte, està previst que “Jaume Costa, de la família Can Betra, ofereixi una visita comentada on mostrarà les eines que ha arreplegat al llarg de la seva vida durant la seva dedicació als cultius i a les feines de camp”, ha avançat Martínez.

Per assistir a aquesta visita comentada és necessària la inscripció ja que l’aforament és limitat, trucant al telèfon de l’Ajuntament de Roses (972 25 24 00) i demanant pel departament de Cultura, que on faran efectiva la inscripció.

El punt de trobada d’aquesta visita comentada que tindrà dues sessions, la primera a les 11:30 i la segona a les 17 h, serà el Rentador Municipal.

El públic assistent als diferents actes podrà així conèixer de primera mà, a través dels propis protagonistes, els coneixements, experiències i significació que diferents espais del municipi han adquirit amb el pas del temps, ja que “aquesta és la idea del ‘Roses Patrimoni Viu’, que sigui la pròpia gent que pugui explicar aspectes al voltant del patrimoni històric i cultural de la Vila”, ha desvetllat el coordinador de Cultura.

Podeu consultar el programa complet clicant AQUÍ.