El Base Roses guanya a l’Empuriabrava i suma la novena victòria consecutiva

Base Roses C. F.
Moment del primer gol del Base Roses marcat per Blas Hornos de penal

El equip del Base Roses C.F. va aconseguir una victòria amb de molt mèrit en jugar tota la segona part amb un home menys per expulsió de Labrador

El partit que va enfrontar al Base Roses i l’Empuriabrava al municipal de la Vinyassa corresponent a la 19ª jornada de lliga de 3ª Catalana no va ser gens vistós.

El líder de la categoria i el quart classificat es coneixen i es respecten molt, i el míster rosinc, Napo Cayuela, i el tècnic de l’Empuriabrava, Albert Riera, van plantejar un partit molt tàctic, de tal manera que no es va poder veure cap jugada de mèrit durant la primera part.

Una primera part que va acabar en taules i on a les seves acaballes va ser expulsat el jugador local Labrador per doble amonestació.

A la represa “sabíem que ells amb un home més ells s’havien d’abocar a l’atac i els hem donat la pilota sabent que no està acostumat a tenir la possessió, es defensa molt bé però alhora de construir els hi costa una mica i no han sabut crear espais per a en Robert, el seu davanter, i per tant no han creat gairebé ocasió i a la contra nosaltres hem aprofitat les nostres ocasions”, va afirmar el tècnic del Base Roses al final del matx.

La primera de les contres aprofitades pels jugadors rosincs va arribar al minut 85 després d’un penal sobre Marc Ricart que va transformar Blas Hornos en el primer gol del partit. I la segona va ser quatre minuts després, al 89’, quan Josep Pluja va aprofitar un altre contraatac per establir el definitiu 2-0.

Una victòria de molt mèrit després que el Baser Roses jugués amb un home menys des del minut 41 de la primera part. “Esperàvem un partit travat, però no jugar tant de temps amb només deu homes, ha estat d’aquells partits quan un se sent orgullós de ser entrenador perquè he hagut de canviar la tàctica 2 o 3 cops durant els 90 minuts, i al final ha sortit bé”, va afirmar el tècnic rosinc al final del matx.

Aquesta victòria davant l’Empuriabrava és la novena que el Base Roses aconsegueix de manera consecutiva i que el fa liderar la classificació del Grup 15 de 3ª Catalana, amb 41 punts.

Una aposta encertada

El temps està donant raó a la direcció del Base Roses, quan el seu president, Baldiri Ricart, durant la festa de comiat de la temporada 2016-17 va afirmar que per aquesta temporada de futbol continuarien confiant en el tècnic Napo Cayuela per tornar al primer equip a 2ª Catalana.
El Base Roses va perdre la categoria en una temporada per oblidar en la que per la banqueta van passar tres entrenadors, José Santos, Jordi Ribera i Cayuela, el qual no va poder canviar la dinàmica negativa que portava l’equip i va baixar a 3ª Catalana.

I la directiva del club rosinc va apostar per l’entrenador Napo Cayuela perquè portés l’equip des de l’inici de la temporada, i de moment l’aposta està sortint bé per a l’objectiu del club, pujar de categoria.

Una temporada, però, que es va iniciar de manera irregular. En els 6 primers partits es van guanyar dos, es van perdre dos i es van empatar els altres dos. Però a partir de la vuitena jornada (la setena va ser la jornada de descans del Base Roses), tots el partits s’han comptabilitzat per victòries i tans sols una derrota.
“Sí, vam tenir un inici dubitatiu, perquè veníem d’una categoria superior i el futbol que practicàvem no s’adequava a la 3ª Catalana, i des que vam canviar el sistema a partir del matx contra el Cistella -partit de la 6ª jornada que el Base Roses va perdre per 0-4- hem tingut una bona dinàmica”, va explicar Cayuela.

Encara falten moltes jornades per a que acabi la lliga, i tot i que no es bo vendre la pell del llop abans de caçar-lo, amb la bona dinàmica, com ha assenyalat el míster, que porta l’equip rosinc hauria d’ocórrer una debacle de joc per no disputar, com a mínim, la lligueta d’ascens a 2ª Catalana.