Mes de paraules

El càmping Illa Mateua, de l’Escala, fa una donació de 20.000 euros a cinc entitats i ONG’s

Associació de Càmpings de Girona
Imatge de l'acte de donació amb els representants institucionals, dels campings gironins i de les diferents ONG's

L’Associació de Càmpings de les comarques de Girona destaca que la responsabilitat social de les empreses és bàsica

Associació de Càmpings de Girona
Imatge de l’acte de donació amb els representants institucionals, dels campings gironins i de les diferents ONG’s

En el marc del seu projecte de responsabilitat social, el càmping Illa Mateua, de l’Escala, ha fet  una donació de 20.000 euros a cinc entitats i ONG’s. Es tracta de Càritas parroquial de l’Escala; Tarragona Missionera, que té en marxa un projecte de construcció d’un centre de formació i assistència social a Ruanda; la Fundació ASTRID 21, que treballa amb persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals;  AIMA-SM, que ofereix suport a malalts mentals de l’Àfrica Occidental; i l’associació GoodBites, vinculada a la Fundació Vicenç Ferrer, que té  un programa de nutrició de les vídues de les castes més baixes de l’Índia i els seus fills.

L’acte es va dur a terme ahir al vespre a la sala d’Actes de l’Ajuntament de l’Escala amb la presència  de l’alcalde, Víctor Puga, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; els responsables del càmping; i els representants de les cinc entitats i ONG’s.

Fa catorze anys que el càmping Illa Mateua destina un percentatge de la seva facturació a fins socials. Aquest percentatge, que va començar essent el 0,7%, s’ha anat incrementant ja que es vol contribuir el màxim possible a la millora de les condicions de vida de les persones necessitades. “De la mateixa manera que els governs estableixen taxes ambientals a les empreses i productes que contribueixen a l’escalfament global, nosaltres ens prenem aquesta aportació com una taxa solidària que ens hem autoimposat per a respondre a la responsabilitat social corporativa”,  va destacar l’adjunta a direcció del càmping, Eva Maria Trias, explicant que “els treballadors de l’establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col·laboren de forma voluntària amb una part del seu sou”.

Per la seva part, Víctor Puga va destacar que “l’aposta d’ illa Mateua per la responsabilitat social, com una forma d’entendre la gestió empresarial del dia a dia”.

El president de l’Associació de Càmpings de les comarques de Girona va subratllar “la importància que una empresa del sector turístic faci una aportació d’aquestes característiques” i ho va posar com a exemple a seguir remarcant que “la responsabilitat social de les empreses és bàsica”.

El càmping Illa Mateua també té un compromís ferm amb el respecte pel medi ambient, que se suma al de l’àmbit social, i ja té dues ISO de medi ambient i qualitat i l’EMAS III.