Mes de paraules

El càmping Salatà de Roses distingit per la Generalitat per la seva excel·lència ambiental

Associació de Càmpings de Girona
Detall d'unes de les zones amb bungalows del càmping Salatà de Roses

Juntament amb el càmping Salatà, del Terraza Grup de Roses, deu càmpings gironins han estat reconeguts pel Govern català pel seu respecte al Medi Ambient

Associació de Càmpings de Girona
Detall d’unes de les zones amb bungalows del càmping Salatà de Roses

Els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, han lliurat al càmping Salatà, del Terraza Grup de Roses, al Cala Llevadó de Tossa de Mar, al Laguna de Castelló d’Empúries, a la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, al Valldaro de Platja d’Aro, a l’Interpals de Pals i a l’Àmfora de Sant Pere Pescador el certificat del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals EMAS.

Així mateix als càmpings Cala Gogó de Calonge, Las Palmeras de Sant Pere Pescador, Les Medes de l’Estartit i el Molí Serradell de Campdevànol, el  Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental.
L’acte, que es va dur a terme aquest passat dilluns a Barcelona, s’emmarca en la celebració de l’Any del Turisme Sostenible i de la Green Week europea, centrada aquest any en l’ocupació verda.

A tot Catalunya, s’han distingit 20 càmpings i un total de 100 establiments. Aquests allotjaments contribueixen a la transició vers una economia circular, adoptant sistemes voluntaris de gestió ambiental i ecoetiquetatge.

El conseller Rull va destacar que ens trobem en un canvi de model econòmic, més  eficient en l’ús dels recursos, i on allargar  el cicle de vida dels productes i serveis es una prioritat. Per això, ha afirmat, “en aquests moments és molt important incentivar a les organitzacions i mantenir aquest esperit de millora i de compromís envers la sostenibilitat ambiental, que és la manera de potenciar la competitivitat i el valor de les nostres empreses”. El conseller Baiget, per la seva banda, va afirmar que “l’acte és una prova de l’esforç i del compromís de les nostres empreses pel turisme sostenible, un esforç que ha de ser continuat i per part de tot el sector”. 

Més qualitat i respecte per l’entorn

Amb l’aprovació del paquet d’economia circular a finals de 2015, la Comissió Europea ha volgut seguir impulsant instruments com aquests que faciliten que les activitats es puguin dur a terme de manera eficient i que ajudin a passar d’una economia lineal a un economia circular en que pràcticament res es consideri un residu. A més, com que els ciutadans cada vegada més demanen que el sector del turisme aporti més qualitat i més respecte per l’entorn, s’estan generant més llocs de treball relacionats amb el turisme sostenible.

Aquest model turístic inclou altres aspectes igual d’importants  com el social o l’econòmic, generant ocupació local i noves activitats econòmiques que generen riquesa al territori, alhora que manté un creixement sense comprometre les generacions futures.