Mes de paraules

Can Ramonet guanya el premi a la millor tapa de la II Ruta de les Tapes de Roses

II Ruta de les Tapes de Roses
En 'Ramonet' i la seva filla amb el premi de la millor tapa de la II Ruta de les Tapes de Roses amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens

Una ‘Deconstrucció de l’escudella’ ha estat la tapa més votada pels participants a la II Ruta de les Tapes de Roses en la que es va consumir unes 80.000 tapes

II Ruta de les Tapes de Roses
En ‘Ramonet’ i la seva filla amb el premi de la millor tapa de la II Ruta de les Tapes de Roses amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens

Durant la celebració de la IV Mostra del Vi DO Empordà, que es va celebrar a la plaça Catalunya de Roses, l’alcaldessa Montse Mindan va anunciar que “la millor tapa de la II Ruta de les Tapes de Roses correspon, per votació popular, a Can Ramonet per la seva decosntrucció de l’escudella”.

Al cap de 5 minuts, Ramon Abadal, gerent de Can Ramonet, es va presentar a la mostra del vi on Mindan i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, el van lliurar el guardó.

I “molt content”, es va mostrar en Ramonet, com el coneix tothom en rebre aquest premi, ja que tot i que va assenyalar que “ha estat un fart de treballar, la recompensa és brutal, un reconeixement obtingut a la Ruta de les Tapes de Roses que significa un abans i un després per als establiments de restauració i, evidentment, s’ha de continuar celebrant-la”.

En Ramon va confessar que el dia abans de formalitzar la inscripció “encara no sabíem quina tapa oferiríem, i la meva dona i jo vam pensar en fer una deconstrucció de l’escudella, i va ser 10 minuts abans que l’Ajuntament tanqués les inscripcions que vam decidir fer aquesta deconstrucció, i ha estat un èxit rotund”.

Una nova manera de presentar el brou i la carn d’olla que “s’ha realtizat amb molta paciència, que és el que requereix la cuina, cada olla em costava 14 hores més 14 de repòs, he fet moltes migdiades al costat de la cassola i he acabat fins l’olla”.

En Ramon Abadal estava molt content, eufòric, per aconseguir el premi a la millor tapa. Un guardó aconseguit, va dir, “gràcies al meu equip de la cuina, que si un dia té 24 hores hem estat 28 perquè tots sortís tant bé com ha sortit”.

El gerent de Can Ramonet també va tenir unes paraules per  a un amic i “rival” en la Ruta de les Tapes, “en Joaquín de l’Olivar que estàvem picats perquè un dels dos, segons en deia la gent, en guanyaria i el que perdés pagaria un sopar, així que, Joaquín em deus un sopar”, va dir entre rialles en Ramonet.

Ramon Abadal, que va recollir el premi amb la seva filla el va voler dedicar “a la meva tia de la Sirena, que em va ensenyar tot el que sé de la cuina, i a una persona que ens ha deixat fa quatre dies i de la que m’he emmirallat, tant professionalment com humanament, l’Alfons Campaner, i una part d’aquest premi és per ell”.

Assenyalar que l’Olivar, que l’any passat va ser el guanyador de la I Ruta de les Tapes amb un ‘timbal d’escalivada amb carpaccio de bacallà i paté d’olives’, va quedar en tercera posició amb la seva proposta gastronòmica ‘Milfulls l’Olivar’ ja que la tapa de Gozos Mundanos va quedar en segona amb la seva tapa ‘Mar i muntanya de Gozos Mundanos’.
La votació popular va decidir que el restaurant Falconera fos la quarta millor tapa amb un ‘Socarrat’, quedant en cinquena posició la tapa ‘Carpaccio Salat’ d’El Racó.

Fèlix Llorens va destacar que “és un guanyador just ja que han estat la pròpia gent que ha participat en la Ruta de les Tapes la que ha escollit quina és la millor tapa, ha estat la voluntat popular que ha decidit que així sigui”.

Al voltant de 80.0o0 tapes servides

Les votacions s’han realitzat a través de les butlletes que els participants a la II Ruta de les Tapes van dipositar a les urnes que hi havia en cadascú dels 51 establiments participants després de tenir segellades les 9 caselles conforme havien consumit les respectives nou tapes.
Una quantitat de butlletes que van donar unes 25.000 tapes servides, però “si tenim en conte totes les que no es van dipositar a les urnes perquè no estaven plenes calculem, per la quantitat de racions que ens han dit els restaurants que han servit, que es van degustar al voltant d’unes 80.000”, va desvetllar Llorens.

Quantitat que supera amb escreix la servides durant la primera edició de la Ruta de les Tapes, que significa que en només dos anys aquesta iniciativa impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, està, rotundament, consolidada.