Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Una Cantada d’Havaneres de Roses de qualitat amb Les Anxovetes i Port-bo

Per   /   02/08/2017  /   No Comentat

Un miler d’apassionats d’aquest gènere musical van anar a la platja de La Perola per assistir a la XII Cantada d’Havaneres de Roses

Cantada d’Havaneres de Roses

Les anxovetes (a dalt) i els Port-Bo van oferir una gran XII Cantada d’Havaneres de Roses

Als aficionats de les cantades d’havaneres divendres passat, 28 de juliol, van gaudir d’un concert de qualitat. L’Ajuntament de Roses va programar un cartell exquisit.

Un cartell confeccionat amb un contrapunt a destacar, amb dos grups de reconeguda qualitat musical, però, un de molt jove, ja que va néixer l’any 2013 a Girona amb el nom de Les Anxovetes, i l’altre, tot un veterà en això de les havaneres, els Port-Bo, que es va fundar a Calella de Palafrugell l’any 1966, és a dir, abans d’ahir.

I Les Anxovetes, format per tres noies, Tona Gafarot, Montse Ferrermoner i la Marta Pérez, que acompanyades pels seitons Salva Gallego a la guitarra i Xevi Pasqual al contrabaix, van ser les primeres en actuar per oferir un concert amb un repertori d’havaneres clàssic i tradicional en el que van maridar les seves veus amb la guitarra i el contrabaix.
I en aquest grup, “no s’ha d’oblidar”, solen dir Les Anxovetes, l’ingredient bàsic que “és el nostre tècnic de so, en Xebi Salvatella”, amb el qual aconsegueixen fer arribar al públic tota la frescor de les veus de les anxovetes, i el punt de salabror que aconsegueixen donar els seitons amb les seves notes musicals.

I després d’unes bones anxovetes i seitons va venir el torn del cap de cartell, els Port-Bo, composat actualment per Alfons Carreras, “Fonso”, com a tenor, Irineo Ferrer “Mineu” i Carles Casanovas a la guitarra i direcció musical.

El grup Port-Bo va ser l’impulsor de la cantada d’havaneres més prestigiosa de tot el món, la de Calella de Palafrugell, i que es celebra a la platja que dóna nom al grup: Port-Bo.
I en la platja de La Perola (els més moderns li diuen la platja de La Punta), els cantaires van oferir un bon i llarg repertori d’havaneres que va satisfer, plenament, al miler d’apassionats d’aquest gènere musical que hi van assistir.

Sens dubte, a la XII Cantada d’Havaneres de Roses a la platja, presentada per l’incombustible Joaquim Prat, va destacar, per sobre de tot, la qualitat del cartell.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Casal del Pescador de Roses

El Casal del Pescador de Roses vol esdevenir un Centre Cívic i obrir-se a tota la ciutadania

Read More →
%d bloggers like this: