Mes de paraules

Carles Useros, un rosinc que ha viscut i crescut amb el món

Carles Useros
Carles Useros durant la xerrada que va oferir el passat divendres al Teatre de Roses

Carles Useros va oferir una xerrada al Teatre de Roses molt didàctica explicant el seus viatges pel món i posant sobre la taula que conèixer altres cultures i maneres de viure et fan créixer com a persona

Carles Useros
Carles Useros durant la xerrada que va oferir el passat divendres al Teatre de Roses

El rosinc Carles Useros és una de les 150 persones que han aconseguit la fita de visitar tots els països del món. I el passat divendres va voler compartir aquesta experiència de manera pública amb els seus amics, familiars i ciutadans en general oferint una xerrada com la que va impartir un dia abans amb els estudiants de Secundària de Roses.

Davant aquesta fita, que només han assolit 5 persones a la resta de l’Estat espanyol, es pot dir que Useros és un referent, i molt proper pels rosincs, en quant al creixement personal que va suposar per ell descobrir no només noves cultures, noves maneres de viure, de relacionar-se, sinó totes les cultures, totes les maneres de viure i relacionar-se que tenen els habitants del món.

I divendres passat, amb la seva conferència, que va ser presentada per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l’assessor de Cultura de l’Ajuntament, Toni Martínez, el ‘Passatger del Món’, que és com es titula el llibre que va publicar al 2006, Carles Useros va deixar palès als assistents que qualsevol persona (no cal que tingui cap do especial), pot sortir de la seva zona de confort per descobrir nous horitzons i poder créixer a nivell humà i adquirir uns coneixements que en cap llibre podríem trobar.

Useros va explicar que en ells moments que va passar situacions de perill real “van ser en aquells moments ens els que em sentia més segur i, per tant, baixes la guàrdia”, com aquell dia que en el que hi era a l’Afganistan i va haver un atemptat en el que van morir moltes persones.

Un dels moments més impactants va ser quan va ser ensenyar fotografies de Síria abans de la guerra civil en la que el país està  immers actualment, ja que es va poder veure un país desenvolupat i industrialitzat, si fa o no fa com qualsevol estat europeu, contrastant amb l’actualitat devastadora de ser un país derruït com a conseqüència de la guerra.

La xerrada es va centrar va tenir dues parts, a la primera Carles Useros va parlar dels països que més li van impactar o més van significar per ell, com és el cas de Guinea Conakry, a l’Àfrica per la relació que té actualment amb Roses, on els seus vilatans ajuden per a que els habitants de la Citè de la Solidarité, un gueto ubicat a la capital del país puguin esmorzar cada dia.
I la segona va constar d’una taula rodona amb tres viatgers més amb els que va coincidir Useros en un país del món durant els seu viatge.

Carles Useros fa “cinc mesos que estic al dic sec, és a dir, que no viatjo, perquè després de tornar de l’Aràbia Saudí el 2016, que va ser l’últim país que vaig visitar, vaig fer, podíem dir, un viatge sabàtic”. Però tot això no té plans de viatjar properament perquè “vull compartir la meva experiència arreu oferint xerrades”.

Xerrades que a més de compartir la seva aventura vol transmetre que “hi ha un món, i tenim una vida per poder conèixer-ho” i poder créixer com a persones durant el viatge.