Mes de paraules

Els Chicago Bulls entren en joc al Carnaval de Roses, però no com a jugadors de bàsquet

Carnaval de Roses 2017
Quatre membres de la colla Pim Pam Pum contractats pels Chicago Bulls per ser-hi Benny the Bull

La colla Pim Pam Pum homenatjarà a ‘Benny the Bull’, una de les mascotes més aclamades a nivell mundial

Carnaval de Roses 2017
Quatre membres de la colla Pim Pam Pum contractats pels Chicago Bulls per ser-hi Benny the Bull

D’un vídeo joc a una canxa de bàsquet. De Snowanna Rainbeau a ‘Benny the Bull’, o el que és el mateix, d’una dona del videojoc Sugar Rush els membres de la colla Pim Pam Pum passaran a anar vestits de toros, tot un homenatge a la mascota per excel·lència de l’equip de bàsquet de la NBA del Chicago Bulls des de 1969, i que en l’actualitat és una de les mascotes més aclamades a nivell mundial.

I és una de les més famoses del món, per aquesta franquícia esportiva nord-americana contracta cada any (amb uns acords econòmics esplèndids) associacions sense ànim de lucre, com la Pim Pam Pum, per a que facin difusió de la seva mascota en grans esdeveniments territorials arreu del món, com és el cas del Carnaval de Roses.
I per això aquesta colla anirà disfressada de “Benny the Bull, perquè és una disfressa molt divertida, que dóna molt de joc i que va amb el rotllo que porta la colla”, va dir Jordi Pérez, un dels cap de colla de la Pim Pam Pum, que no va esmentar en cap moment el contracte multimilionari amb els Chicago Bulls.
Suposem que per timidesa.

I quin és el rotllo que porta la colla, li pregutem a en Jordi, de guays?, de macarres?, de passotes?, de chungos?, “no, portem un rotllo festiu, jove i de diversió”. Pim Pam, toma lacasitos…

I com la mascota és un toro els de la Pim Pam Pum recrearan a la seva carrossa un mas amb molta terra amb herba per a que pugui menjar… “No, serà una pista de bàsquet dins la qual destacarà un gran cubell de crispetes, cubell que porta moltes vegades Benny the Bull i que acaba sempre a terra”, ha explicat Pérez.

Aquest cap de colla diu que les Barraques “ajuden moltíssim a pagar les despeses del Carnaval, sinó fos pels guanys de la barraca no sé que faríem”… Coi, si ja teniu el contracte multi-artxi-extra-súper-millionari dels Chicago, es que ho volen tot…
Diners, els de la Barraca, que destinen a la compra de material i manteniment de la seva carrossa (que petita no és), i per la qual cosa els 135 integrants que es disfressen amb la Pim Pam Pum paguen “135 euros, la mateixa que fa 3 o 4 anys, per poder menjar i beure els quatre dies i tenir la disfressa, amb la modista a part”.

I en Jordi Pérez veu “perfecte” que no es pugui beure durant les desfilades perquè, segons diu, “total, és mitja hora en la que tothom que crec que tothom pot esperar sense menjar i beure, i això farà que gaudeixi més la disfressa amb tots, en principi ballant darrera la carrossa, i la gent que ve de fora a veure’ns també el gaudirà millor el carnaval”.

I també com “perfecte” va qualificar la iniciativa de fer un concurs, “i crec que el premi és molt millor incentiu –escollir número de sortida de desfilada pel carnaval següent- que no pas si són calés”.

Pel que fa a la nau per guardar i treballar en les carrosses el cap de colla de la Pim Pam Pum considera que la solució “l’hem de posar entre tots, l’Ajuntament i les colles de carnaval”.

El millor i el pitjor del Carnaval de Roses

El millor del Carnaval de Roses per a en Jordi és “que és una festa del poble, on participa tot el poble, i això és difícil d’aconseguir”. I el pitjor “és que la joventut està deixant de participar molt, s’ho pren d’una altra manera, com un macro-botellón i col·laboren menys del que l’haurien de fer”.

No ens vam recordar de preguntar a en Jordi si la seva colla havia demanat un permís especial a l’Ajuntament per poder participar amb animals vius en un acte festiu. Que després venen les excuses, “ah, és que ningú ens havia dit res…”.