Mes de paraules

Concert d’orgue dins els actes de celebració del 175è aniversari de l’institut Ramon Muntaner de Figueres

175è aniversari institut Ramon Muntaner
Valentí Miserachs tocant l'orgue

Valentí Miserachs oferirà, aquest divendres, un conferència-concert d’orgue dins la celebració del 175è aniversari del institut figuerenc

175è aniversari institut Ramon Muntaner
Valentí Miserachs tocant l’orgue

Aquest proper divendres, 9 de gener, a les 19 hores, se celebrarà a l’Església de Sant Pere, una conferència-concert d’orgue a càrrec de Valentí Miserachs que portarà per títol Camins de roma, camins de Catalunya. Un acte que s’inscriu dins el cicle de conferències que organitza l’institut Ramon Muntaner amb motiu del seu 175è aniversari.

Valentí Miserachs és una dels organistes més reconeguts del panorama internacional i des de fa molts anys treballa a Roma desenvolupant la seva tasca professional . El concert- conferència farà un recorregut pels lligams musicals entre Catalunya i Roma i estarà enriquit per un seguit d’interpretacions d’obres del propi autor, entre elles, la “Petita suite catalana” o el “Preludi dòric”

Valentí Miserachs Grau

Nascut a Sant Martí Sesgueioles, Anoia, l’any1943. Sacerdot, ha realitzat els estudis eclesiàstics al Seminari de Vic (Catalunya) i a la Pontifícia Universitat Gregoriana (Roma), i els musicals, als Conservatoris italians de L’Aquila, Bari i Roma, i al Pontifici Institut de Música Sacra, del qual, des de 1995 fins a 2012 ha estat Rector, i on és encara professor ordinari de composició. Organista a la Basílica Vaticana de 1975 a 1980. Cofundador i professor de diverses disciplines musicals (orgue, composició, cant coral, exercitacions orquestrals) a la romana Escola de Música “T. L. da Victoria”, de 1975 a 1994. És canonge del capítol de la Basílica Papal de Santa Maria la Major i director de la “Cappella Musicale Liberiana” de la mateixa basílica, des de 1977. Autor d’un extens “corpus” que comprèn oratoris, música simfònica i de cambra, organística, liederística, per a cobla i d’escena, i, principalment, música coral i litúrgica, en llatí, en català i en italià, en bona part publicada. L’obra completa preveu una cinquantena de volums. Concertista d’orgue i director de cors i orquestres, especialment en obres de la seva pròpia composició. Autor de nombroses conferències i articles sobre el tema de la música sacra, espiritualitat, poesia, biografies, etc., recollits en quatre volums. És Protonotari apostòlic, canonge honorari de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona i de la Catedral de Solsona, posseeix la Creu de Sant Jordi (Generalitat de Catalunya), l’ “Encomienda de Alfonso X el Sabio” (Espanya), i és “Officier de l’Ordre des Arts et des Lettres” (França) i “Chevalier de la Légion d’Honneur” (França), i acadèmic de la “Pontificia Accademia di Belle Arti e Lettere dei Virtuosi al Panteon” (Ciutat del Vaticà) i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (Catalunya), i premi “Batista i Roca” pel treball de promoció de la cultura catalana a l’estranger (Catalunya).