Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Conferències, concerts, dansa i el sopar medieval enceten el Festival Terra de Trobadors

Per   /   08/09/2018  /   No Comentat

L’inici del Terra de Trobadors ve marcat per la bona afluència de públic i una oferta molt variada de propostes

Festival Terra de Trobadors

Diferents moments del Festival Terra de Trobadors

Castelló d’Empúries ja viu sota l’influx de l’època medieval; des de dijous passat el Festival Terra de Trobadors converteix  aquesta població de l’Alt Empordà en la capital medieval de Catalunya. Els carrers ja estan atapeïts de visitants gaudint dels espectacles, del mercat medieval, de les demostracions d’oficis o les degustacions culinàries de l’època, que ofereixen la trentena d’entitats que participen al festival.

L’acte més destacat d’aquests dos dies ha estat el Gran Sopar medieval-espectacle en honor al Comte Ponç Hug IV que es va celebrar ahir al vespre al Pati del Palau de Comtes i que serveix d’inauguració oficiosa del certamen. L’activitat va començar congregant els comensals davant de la basílica per gaudir de l’espectacle  “Ponç Hug IV, el poderós comte-trobador” a càrrec de les entitats de la vila i dirigit pel dramaturg Lluís Graells, i que serveix per assentar el marc històric en el qual es desenvolupa aquesta edició del certamen, i després es va conduir fent  una cercavila tota la comitiva, formada per quatre-centes persones, degudament vestides d’època, fins al menjador, on van gaudir d’un menú inspirat en la gastronomia de l’època (costelló a la mel i escudella) així com d’una desena d’animacions teatralitzades que van amenitzat l’àpat: de bufons a músics, passant per joglars i cavallers.

I ahir divendres també es va poder gaudir de l’exquisit recital que barrejava música medieval i rapsoda “Loidan’Amor Mort vine tost e feneix m’aspre ventura!” de la formació Locus Desperatus i pertanyent al III Cicle de Música culta ‘So de Lonh’ que va emplenar de gom a gom la Capella de Santa Clara; de l’amena ponència “Plurimum salis et fellis” del Cicle de Conferències Miquel Pujol Canelles on el llatinista Antoni Cobos va descobrir l’humor dels epigrames de Carles Fages de Climent comparant-lo amb l’obra del clàssic Marcial; de la performance “Ànima” de la companyia de dansa Col·lectiu El Paller; i del trepidant concert a càrrec de les gaites gallegues d’Acibreira fent ballar tota una la plaça Verdaguer atapeïda de gent.

El tret de sortida del certamen, però, es va donar dijous a la Capella de Santa Clara amb la primera conferència del Cicle Miquel Pujol Canelles titulada  Ponç Hug IV d’Empúries i Ramon Muntaner del filòleg Xavier Renedo, i la posterior lectura dramatitzada del llibret El Bruel de Carles Fages de Climent per part de la companyia Tequatre.

Terra de Trobadors es perllongarà fins al proper diumenge al vespre i oferirà més de dues-centes activitats. Avui dissabte, destaca el torneig medieval (18 hores, Camp d’en Capella), l’espectacle de foc de la companyia Excalibur (21 hores, Plaça Mossèn Cinto Verdaguer) , o el concert de la formació neo-medieval Corvus Corax (19 hores, Camp de l’Hort d’en Negre).

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Montse Mindan portarà l’Àrea de Turisme, Joan Plana la de Seguretat Ciutadana i Fèlix Llorens la de Promoció Econòmica

Read More →
%d bloggers like this: