Mes de paraules

El Cortijo de Roses i Paco de Lucio, una postal del anys 60 que perdura en l’actualitat

Llibre ‘Costa Brava Postals 1960's-1970's’
Un moment de la presentació del llibre ‘Costa Brava Postals 1960's-1970's’

L’emblemàtica sala de flamenc de Roses El Cortijo va acollir i protagonitzar la presentació del llibre ‘Costa Brava Postals 1960’s-1970’s’

Llibre ‘Costa Brava Postals 1960's-1970's’
Un moment de la presentació del llibre ‘Costa Brava Postals 1960’s-1970’s’

9.000 postals ha anat col·leccionant postals Jordi Puig al llarg de nou anys. Gairebé una dècada en la que aquest fotògraf professional empordanès es va aficionar a col·leccionar postals entre les quals hi ha unes 600 de la Costa Brava corresponents a la dècada 60-70 del segle passat.

Més de mig miler de postals recollides en el llibre ‘Costa Brava Postals 1960’s-1970’s’, i que divendres passat es va presentar a El Cortijo de Roses, “perquè aquest espai és com estar a dins d’una postal de l’època, que a més el regenta un personatge que és Paco de Lucio, protagonista especial de moltes postals, al voltant d’ una quarantena on surt com a ballador”, va afirmar l’autor del llibre.

Per això, en a homenatge a “un home de postal”, Francisco Fernández Moreno, el veritable nom del ballarí nascut a Madrid l’any 1932  Paco de Lucio, i que durant gairebé 60 anys va ballar a Roses amb la seva companyia de dansa de flamenc ‘El Cortijo’, el llibre es va presentar en aquesta sala.

Costa Brava Postals 1960’s-1970’s’ és un viatge en el temps  per veure la transformació del litoral gironí en quant al turisme, l’economia, els costums, com anar en burro com atracció turística, tal i com es reflecteix en un imatge del llibre realitzada al carrer Pi i Sunyer de Roses. Una obra en la que les imatges “estan ordenades en lloc per poblacions, per temàtiques, llavors trobem la Guàrdia Civil, les barques de pesca, les barques de turistes i tot el relacionat amb la Costa Brava durant aquella època”.

A la presentació també van intervenir, davant un nombrés públic, el professor de comunicació de la UAB i prologuista del llibre, Enric Marín, l’escriptor Sebastià Roig, el ballarí Paco de Lucio, les ballarines Mònica Lucena i Vanessa Argilés, tancant els parlaments l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan,

L’acte va finalitzar amb l’espectacle ‘Fiesta Baile’ amb sis ballarins dalt de l’escenari.