Mes de paraules

La Cuina del Vent premiada per una prestigiosa associació internacional de turisme gastronòmic

La Cuina del Vent
El col·lectiu de La Cuina del Vent amb el guardó

Ha estat guardonada, juntament amb un restaurant de Finlàndia, amb el premi Food Trekking, com a Millor Experiencia en turisme gastronòmic

La Cuina del Vent
El col·lectiu de La Cuina del Vent amb el guardó

La Cuina del Vent, el col.lectiu gastronòmic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, ha rebut un important reconeixement a la seva tasca en el camí de l’excel.lència en la gastronomia i en la defensa i promoció dels productes de l’empordà. Ha estat guardonada, juntament amb el restaurant Aanaar de Finlàndia, amb el premi FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic. Aquest guardó el concedeix la World Food Travel Association (WFTA), fundada al 2003 i amb seu a Oregón ( EUA), considerada la principal autoritat del món en turisme gastronòmic . És la primera vegada que s’atorguen aquests premis  als quals s’hi han presentat un total de 19 països i que omplen un buit de reconeixement en la indústria turística relacionada amb els aliments i les begudes, un sector en ràpid creixement.

El jurat , format per experts en turisme gastronòmic d’arreu del món, ha valorat “l’experiència gastronòmica única” que ofereixen la dotzena de restaurants adherits a La Cuina del Vent.

Els premis Food Trekking es divideixen en cinc categories que reconeixen l’excel.lència de l’experiència del visitant en gastronomia, operadors turístics, enoturisme, cervesa i destinació en general.

“El guardo reconeix la tasca que fa  el nostre col.lectiu en defensa de la terra i dels petits productors   i de promoció dels productes de l’empordà  i ens anima a continuar en el camí de l’excel.lència gastronòmica”,  va destacar  el president de La Cuina del Vent, Salvador Jordà, per afegir que “és un guardó que ens fa molta il.lusió perquè, a més, coincideix amb l’any en que Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia”, ha afegit Jordà.

Pel gerent de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i de La Cuina del Vent, Carles Tubert, “aquest premi també és un reconeixement a la feina que fan els col.lectius gastrònics en general i a la gastronomia catalana”.