Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

El darrer número de la revista Alberes dedica el seu dossier central als professionals de la medicina i la seva pràctica al llarg del temps

Per   /   25/07/2017  /   No Comentat

En el dossier central el número 17 de la revista Alberes es parla de totes aquelles persones que han fet de la salut dels altres la seva feina: metges, llevadores, practicants, curanderos, remeieres…

Revista Alberes

Portada del darrer número de la revista Alberes

Aquesta setmana ha aparegut el 17 i darrer número de la revista Alberes, de l’Editorial Gavarres. Un nou exemplar que dedica el seu dossier central als professionals de la medicina, però també de la salut a l’antiguitat, dels hospitals d’una banda i l’altra de l’Albera.

Aquest dossier central conté 51 pàgines on es parla de metges, llevadores, practicants, curanderos, remeieres i senyadores, però també de les viles termals del Rosselló i de les societats de Socors Mutus de l’Empordà, així com de les persones que han treballat en consultes a casa, en clíniques i hospitals, en dispensaris locals, o en farmàcies, i que anaven a les cases a ajudar a néixer algun infant, a visitar els malalts o a posar-los alguna injecció. Aquelles persones que, en definitiva, han fet de la salut dels altres la seva feina.

La revista ‘Alberes’ és una publicació bianual que té per objectiu recollir i divulgar aspectes del patrimoni cultural, social i etnològic del territori des de la vessant més humana, a partir principalment d’entrevistes i testimonis orals de persones que encara conserven el record, la memòria i el coneixement d’una manera de viure, de fer i de treballar de temps passats.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Ordenances fiscals 2018 de Roses

Roses aprova les Ordenances Fiscals de 2018 amb el mateix preu que enguany pel que fa a les taxes i impostos

Read More →
%d bloggers like this: