Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

El darrer número de la revista Alberes dedica el seu dossier central als professionals de la medicina i la seva pràctica al llarg del temps

Per   /   25/07/2017  /   No Comentat

En el dossier central el número 17 de la revista Alberes es parla de totes aquelles persones que han fet de la salut dels altres la seva feina: metges, llevadores, practicants, curanderos, remeieres…

Revista Alberes

Portada del darrer número de la revista Alberes

Aquesta setmana ha aparegut el 17 i darrer número de la revista Alberes, de l’Editorial Gavarres. Un nou exemplar que dedica el seu dossier central als professionals de la medicina, però també de la salut a l’antiguitat, dels hospitals d’una banda i l’altra de l’Albera.

Aquest dossier central conté 51 pàgines on es parla de metges, llevadores, practicants, curanderos, remeieres i senyadores, però també de les viles termals del Rosselló i de les societats de Socors Mutus de l’Empordà, així com de les persones que han treballat en consultes a casa, en clíniques i hospitals, en dispensaris locals, o en farmàcies, i que anaven a les cases a ajudar a néixer algun infant, a visitar els malalts o a posar-los alguna injecció. Aquelles persones que, en definitiva, han fet de la salut dels altres la seva feina.

La revista ‘Alberes’ és una publicació bianual que té per objectiu recollir i divulgar aspectes del patrimoni cultural, social i etnològic del territori des de la vessant més humana, a partir principalment d’entrevistes i testimonis orals de persones que encara conserven el record, la memòria i el coneixement d’una manera de viure, de fer i de treballar de temps passats.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Casal del Pescador de Roses

El Casal del Pescador de Roses vol esdevenir un Centre Cívic i obrir-se a tota la ciutadania

Read More →
%d bloggers like this: