Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Els déus Anunnakis visiten Ca l’Anita de Roses

Per   /   16/01/2018  /   No Comentat

Jaume Mach, pintor autodefinit com a esotèric, presenta aquest proper dissabte l’exposició Anunnakis a Ca l’Anita de Roses

Anunnakis

Una de les obres que hi seran a l’exposició Anunnakis de Jaume Mach

La paraula Anunnakis està lligada als orígens de l’espècie humana, i fa referència, a grans trets, a unes deïtats vingudes d’un altre planeta, que diversos divulgadors als darrers temps en escrits o programes de televisió, defensen que van instal·lar-se a l’antiga Mesopotàmia (avui l’Irak) fa mig milió d’anys per instaurar, mitjançant experiments genètics, el que avui coneixem com l’Hommo Sapiens.

I l’artista Jaume Mach, autodefinit com a pintor esotèric, presenta aquest proper dissabte 20 de gener a les 19 hores, la nova col·lecció de quadres en què ha estat treballant el darrer any: Anunnakis.

De la mateixa manera que fa anys el van atraure les forces de l’univers, els aborígens australians o les fonts d’energia que encerclen les persones, temes als quals va dedicar anys de treball i sèries de quadres. Aquest 2018 Mach ha posat el punt de mira en els Anunnakis però no per defensar una teoria, sinó per obrir-nos una porta a una nova forma de mirar qui som.
En l’estrictament formal, Mach ha definit, amb el pas del temps, clarament ja el seu estil: segueix treballant sobre metacrilat, on crea un fons d’aires còsmics sobre el qual suren els protagonistes de les seves històries, en aquest cas, unes deïtats amb formes humanoides, cadenes d’ADN i forats negres que duen a altres galàxies, coses, gairebé totes relacionades amb la ciència, i no amb l’esoterisme, per mirar d’atorgar així una mena de “patent de cors” de serietat al seu relat i deslligar-lo de lectures frivolitzades.

En la inauguració de l’exposició del proper dissabte participaran l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Cultura, Francesc Giner; l’historiador de l’art Enric Tubert (que farà la glosa de l’acte), el performer Joan Casellas, i el periodista Josep Pérez.

La inauguració de la mostra tindrà lloc a la sala d’exposicions de Ca l’Anita, on romandrà oberta al públic fins al 18 de febrer de dilluns a divendres de 9 a14; i de 17 a 20 hores; i els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a14, i de 17 a 20 hores.

 

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Festa de l’Any Nou Amazigh 2969

El poble Amazigh de Roses celebra aquest diumenge la Festa de l’Any Nou 2969

Read More →
%d bloggers like this: