Mes de paraules

El Concurs de fotografia del patrimoni de l’Alt Empordà es dedica enguany a les edificacions romàniques

Concurs que per segon any es realitza a través d’Instagram i que enguany està relacionat amb els edificis romànics, tant civils com religiosos

Concurs de fotografia del patrimoni de l’Alt EmpordàEl tradicional Concurs de fotografia del patrimoni de l’Alt Empordà -que enguany arriba a la vint-i-quatrena edició- es realitzarà per segon any consecutiu a través de la xarxa social d’Instagram en lloc de la fotografia convencional en paper, com havia estat el 2017. En aquesta edició de la nova etapa, les imatges participants en el concurs hauran d’estar relacionades amb edificis romànics de caràcter civil o religiós.

El concurs, que promou l’àrea de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, es desenvolupa com a eina de sensibilització en el marc del patrimoni cultural de la zona. Les fotografies s’han de penjar amb l’etiqueta #romaniccae i han d’anar acompanyades del nom del municipi o nucli on s’ha fet la imatge, en el ben entès que ha d’estar situat dins del territori de la comarca de l’Alt Empordà. Es podran afegir altres etiquetes o comentaris que la puguin descriure, que l’expliquin o que puguin fer-la més interessant, divulgativa, pedagògica o divertida.

La publicació d’imatges que vulguin participar en el concurs finalitzarà el 30 de setembre. Es podran presentar fotografies fetes abans de l’inici de la convocatòria, sempre que compleixin amb l’objectiu del concurs. Les bases també assenyalen que els participants han de tenir un compte obert a la xarxa social d’Instagram i amb un perfil públic. La participació és gratuïta i cadascun dels concursants podran presentar fins a dues imatges que podran ser utilitzades en accions de difusió i sensibilització dels projectes de patrimoni de l’Alt Empordà, per part del Consell Comarcal.

El jurat escollirà tres fotografies per a ser premiades en base a aquestes categories: creativa, inèdita i popular. Aquesta darrera es decidirà entre les 10 imatges que tinguin més likes. Cada premiat rebrà 400 euros i un trofeu. Aquest jurat estarà format per tres representants del Consell Comarcal i dos professionals de l’àmbit objecte del concurs (fotògraf, tècnic de patrimoni cultural o comunity maneger).