El pilot rosinc Nacho Armillas es proclama subcampió del món de motos aquàtiques

Nacho Armillas, nou subcampió del Món de Motonàutica - Foto: FCM
Nacho Armillas, nou subcampió del Món de Motonàutica – Foto: FCM

El pilot de Roses Nacho Armillas s’ha proclamat subcampió del Món de motos aquàtiques en la modalitat Ski F1, després de guanyar la regata disputada aquesta setmana a Liuzhou (Xina). El jove pilot rosinc ha obtingut el segon lloc a la classificació general en el mundial al sumar 107 punts per darrera del francès Jeremy Poret (145) i per davant, de manera destacada, de l’italià Alberto Monti.

La regata xinesa ha estat molt disputada, doncs el francès Poret va guanyar la primera de les dues mànegues, fent Armillas el segon lloc, però a la segona mànega va ser el català qui es va imposar, seguit del francès. Empatats a punts en aquesta cursa, la victòria s’atribueix a qui guanya la darrera mànega, la qual cosa va donar el triomf de la regata al català.

Les motos que participen a la categoria Ski F1 són de conducció dempeus, popularment conegudes com a “jets” i es governen amb un manillar situat al final d’un braç articulat; aquesta disciplina és la que demana una millor forma física, ja que els pilots han de mantenir-se drets sobre la moto amb motors de més de 150 cavalls de potència, a altes velocitats, sobre les onades i les esteles de les motos dels altres participants.

Al mateix torneig el pilot d’Amposta Jordi Tomás ha assolit la cinquena posició a la categoria Runabout F1, que agrupa les motos de conducció assegut, amb potències superiors als 300 cavalls. Armillas i Tomás tornaran tot seguit cap a casa, doncs el proper cap de setmana, dies 13 i 14 d’octubre, han de disputar la darrera regata del Campionat d’Espanya, on tenen totes les opcions al seu favor per aconseguir també els títols estatals de les seves respectives especialitats.

Aquest campionat s’ha disputat en tres regates puntuables, la primera de les quals va tenir lloc a Doha (Qatar) i la segona a Golfo Aranci (Itàlia), amb la participació de pilots procedents de tota Europa, els països del mig orient i la mateixa Xina.