Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

El port de Roses preveu l’arribada de 6.000 passatgers, 4 companyies i 8 escales de creuer aquesta temporada

Per   /   29/03/2019  /   No Comentat

D’aquesta manera el port de Roses incrementa un 15% els passatgers respecte al 2018 

Port de Roses

L’alcaldessa de Roses, MOntse Mindan, amb la resta d’autoritats durant a la presentació de la temporada de creuers 2019

El port de Roses preveu rebre 8 escales, les mateixes que l’any passat, i 6.000 passatgers, un 15% més respecte a la temporada anterior, de manera que la previsió és un tercer any consecutiu de creixement de passatgers a Roses.

Les novetats són: 

  • La temporada de creuers de Roses començarà el 20 de maig, amb l’escala del creuer Crystal Esprit, i finalitzarà el 28 d’octubre amb el Wind Surf, amb una durada de sis mesos. Els mesos de juny, setembre i octubre seran els de major afluència de creuers, amb dues escales cadascun.
  • El port rosinc rebrà 4 companyies: les nord-americanes Crystal Cruises,  Seadream Yacht Club i Windstar Cruises i l’europea Marella Cruises. 
  • Destaca l’estrena d’una línia de creuers nord-americana de luxe Crystal Cruises que farà una escala amb el Crystal Esprit. Així mateix, Roses continua amb la diversificació de companyies i aquest any preveu tres escales del creuer Marella Discovery 2, de categoria estàndard. 
  • Les 4 línies de creuers que visitaran Roses són majoritàriament de luxe i copen el 75% de la temporada. 

Port gran de la Mediterrània

El conseller Damià Calvet també ha posat de relleu que els ports sota la marca Costa Brava Cruise “passen a formar part de la categoria port gran, per haver superat l’any passat els 50.000 passatgers, una fita fruit del treball conjunt dels ajuntaments de Palamós i Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, les cambres de comerç de Palamós i de Girona i el Govern. Es tracta de la categoria “port gran” de la Mediterrània occidental amb l’activitat de creuers, segons l’Associació de ports amb creuers a la Mediterrània (Medcruise), de la qual els ports Costa Brava Cruise són membres. Els dos ports conjuntament sempre havien format part de la categoria ports petits i ara han passat a la lliga dels grans. Aquest havia estat el repte institucional des que es va constituir la marca Costa Brava Cruise Ports l’any 2012 i ara s’ha d’anar consolidant. 

En aquest sentit, Calvet ha anunciat que l’associació Medcruise celebrarà l’any 2020 una de les seves assemblees anuals a la Costa Brava, amb la participació de les principals companyies de creuers del món, altres ports de la Mediterrània i operadors turístics i destinacions.

 Les bones xifres que s’esperen per a la temporada 2019 s’han aconseguit amb la fidelitat de les companyies i els nous vaixells que s’estrenaran a Palamós i Roses. En aquesta activitat ha estat cabdal la tasca de promoció dels dos ports i la seva destinació turística als principals fòrums internacionals i estatals amb la marca Costa Brava Cruise Ports. Precisament, en el marc d’aquesta promoció participaran del 5 al 8 d’abril a la fira més important del món del sector de creuers, la Seatrade Cruise Global, que se celebrarà a Miami Beach, Florida (Estats Units). Costa Brava Cruise Ports està composta per: Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

L’Oficina de Català de Roses celebra Sant Jordi

L’Oficina de Català de Roses també va celebrar la diada de Sant Jordi

Read More →
%d bloggers like this: