Programa Reallotgem

El programa de ‘Bulli Foundation, si o no?’ finalista del premi Miquel Diumé com el millor treball de ràdio de les comarques gironines

Premi Miquel Diumé
Hugo García a l'esquerra amb Albert López, al centre, i Thomas Spieker als estudis de Ràdio Cap de Creus, a Cadaqués

Els rosinc Albert López i Thomas Spieker van participar al programa dirigit i presentat pel jove de Cadaqués, Hugo García

Premi Miquel Diumé
Hugo García a l’esquerra amb Albert López, al centre, i Thomas Spieker als estudis de Ràdio Cap de Creus, a Cadaqués

El programa ‘Bulli Foundation, si o no?’ de Ràdio Cap de Creus, a Cadaqués, ha estat escollit pel Col·legi de Periodistes de Girona com un dels dos finalistes del premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio de les comarques gironines.

El programa va ser dirigit i presentat pel jove de Cadaqués Hugo García, que va començar a fer ràdio als 12 anys, i en el que va convidar als estudis a dos rosincs de opinions contraposades, Thomas Spieker que està a favor que el projecte de Ferran Adrià, elBulli Foundation (actualment paralitzat), es faci a Cala Montjoi, ja que com ha dit reiteradament és un projecte molt important per el Cap de Creus, Roses i tota Catalunya”, i Albert López, que com a portaveu de Medi Ambient de Gent del poble de Roses va manifestar que “hi han diverses opinions dins el nostre partit, però en principi no estem a favor del projecte”.

El director del programa, a banda dels dos convidats a l’estudi amb posicions contraposades va aconseguir fer intervenir a diferents personalitats implicades directament o indirectament en el projecte com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’ornitòleg i Naturalista, Jordi Sargatal, la portaveu de l’IAEDEN, Bàrbara Schmitt, la diputada i portaveu del PP a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, el Secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, al diputat i president d’ ICV a les comarques Gironines, Marc Vidal, i el periodista del Diari de Girona, Albert Soler.

El resultat de la intervenció de persones del territori donant la seva postura envers el projecte de elBulli Foundation va ser aconseguir que els oients obtinguessin molt més informació sobre aquest projecte de Ferran Adrià, “i que es va desenvolupar amb molt de respecte entre totes les persones que van intervenir-hi”, ha afirmat Hugo García, el qual considera que “treballant fort vam aconseguir fer un programa de gran nivell desde una radio tan petita com és Radio Cap de Creus”.
Per García el fet de ser un dels dos finalistes “ja es un premi i un gran reconeixement, però si el guanyem seria una gran il·lusió personal i per tots els que formen part de la radio”.

El guanyador del Premi Diumé al millor treball de ràdio de les comarques gironines es farà públic el proper 26 de febrer.

Hugo García Scoccia

L’Hugo, natural de Cadaqués, va començar a fer programes de radio a l’edat de 12 anys, tot just fa una dècada. Va estudiar posteriorment a l’escola privada ‘Aula Radio’ de Barcelona. Al 2011, amb 18 anys, va entrar a la corporació municipal de l’Ajuntament de Cadaqués com a regidor de Joventut i Festes, renunciant a la seva acta al mes de juny de l’any passat, amb 22. Actualment està en el procés de creació de la seva primera empresa, una marca de roba entre Paris i Cadaqués.