El projecte ‘Hortalitza’t Norfeu!’ de l’institut Cap Norfeu rep un segon reconeixement

‘Hortalitza’t Norfeu!’

Alumnes de 4rt d'ESO de l'institut Cap Norfeu amb la professora Anna González treballant a l'hort

Després de rebre el Premi Baldiri Reixach a la categoria d’alumnes el passat mes de juny, ‘Hortalitza’t Norfeu!’ ha estat distingit ara en el VI Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

‘Hortalitza’t Norfeu!’
Alumnes de 4rt d’ESO de l’institut Cap Norfeu amb la professora Anna González treballant a l’hort

El projecte ‘Hortalitza’t Norfeu’, de l’institut Cap Norfeu de Roses, ha estat guardonat als VI Premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, creat al 2013 per la Generalitat i l’Associació Vida Sana, amb l’objectiu de reconèixer i recolzar l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.

I ‘Hortalitza’t Norfeu’, desenvolupat per alumnes de 3er i 4rt d’ESO, va se distingit a finals del mes d’octubre amb el tercer guardó d’aquest premis VI Premis Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Un nou reconeixment després del Premi Baldiri Reixach a la categoria d’alumnes.

Uns alumnes, com en Soliman Belfkir, que considera “un privilegi poder participar en aquest projecte i un honor en rebre aquests premis”. ‘Hortalitza’t Norfeu’ ha permès a Belfkir “saber d’on ve el que mengem nosaltres”.

Per una de les impulsores d’aquest projecte, la professora Anna González, tutora de 4rt D, ‘Hortalitza’t Norfeu’ “engloba diferents matèries, professors i reptes com l’alimentació saludable, l’agricultura ecològica, l’eficiència energètica, però suposa per als alumnes saber treballar en equip, la superació personal, superar entrebancs com un acte vandàlic que es van destrossar l’hort”.

El premi rebut està dotat en 750 € els quals es destinaran al desenvolupament i millora de l’hort de l’institut Cap Norfeu, on els alumnes que hi treballen ja tenen previst plantar espinacs, cebes, alls, faves i pèsols que acompanyaran als enciams i maduixes que actualment hi són a l’hort.