El Rif Stars de Roses, de 4ª Catalana, dóna la campanada i derrota a domicili al Juncària de Figueres

Rif Stars ACDPAC
Els jugadors del Rif Stars i del Juncària guardant un minut de silenci en homenatje a Tito Vilanova

El Rif Stars, equip de futbol de l’Associació Cultural del Drets del Poble Amazigh de Catalunya es va imposar per 1 a 3 al Juncària C.E.

Els jugadors del Rif Stars i del Juncària guardant un minut de silenci, abans del partit, en homenatje a Tito Vilanova

Els jugadors del poble amazigh que composen l’equip de futbol de la 4ª Catalana van donar la sorpresa al camp del Juncària C.E en derrotar-lo per 1 gol a 3. Una victòria del tot inesperada ja que els figuerencs són els segons classificats de la categoria per darrera el Medes de l’Estartit, i abans d’aquesta derrota optaven al títol de campió, tot i que matemàticament encara és possible.

La primera part del matx els amazighs rosicns van saber aguantar els atacs dels locals i van aconseguir arribar al descans amb la seva porteria a zero. Als 7 minuts de la represa, però, el Juncària s’avançava en el marcador gràcies a un gol de Ruben Sánchez. Tot i això, el Rif Stars ACDPAC no es van enfonsar i quatre minuts després, al 56, Younes Belfkir aconseguia el gol de l’empat.
Els locals es van llençar a l’atac, ja que es jugaven optar al títol de campió, mentre que els visitants esperaven a tenir les seves oportunitats al contraatac. I aquestes van arribar en dos minuts, els que van del 75 al 77, per marcar dos gols, tots dos obra de Mohamed Azizi Iz, per donar-li la volta al marcador i aconseguir el Rif Stars la victòria per 1 a 3. Un resultat que podia haver més ampli si els homes que entrena el tècnic empordanès, Pepe Nieto, no haguessin desaprofitat un penal.

Amb aquest resultat l’equip de Roses de l’Associació Cultural del Drets del Poble Amazigh de Catalunya encadena tres victòries consecutives, mantenint el vuitè lloc a la classificació general, empatats a 34 punts amb el Bàscara.

Cal destacar que els dos equips empordanesos van guardar un minut de silenci en homenatge a l’entrenador empordanès del Barça, Tito Vilanova.

El Rif Starsde l’Associació Cultural del Drets del Poble Amazigh de Catalunya es va fundar l’any 2013, i compta amb una plantilla de jugadors marroquins d’origen amazic i un de nacionalitat espanyola, dirigits pel entrenador empordanès Pepe Nieto.

L’equip, que és defineix com catalano-amazic, és la primera vegada que participen en competició oficial, en aquest cas a la categoria de Quarta Catalana, i com a equip de Roses, juguen com a locals a l’Estadi Municipal de Mas Oliva.