El rosinc Juan Diego Martín s’enfronta als campions del món de curses de muntanya

Juan Diego Martín
Juan Diego Martín (dreta) assenyalant el temps aconseguit a l'UltraPirineu

L’atleta de Roses participa en una marató de muntanya de més de 100 km amb un miler d’atletes i fa el 60è

Juan Diego Martín (dreta) assenyalant el temps aconseguit a l’Ultra Pirineu

Dissabte dia 20 de setembre. 7 del matí. Plaça Porxada de Bagà, munici del Berguedà. 1.000 atletes sincronitzen els seus rellotges abans de prendre la sortida de l’Ultra Pirineu, marató organitzada per Salomon de 103 quilòmetres en la que prenen part els campions del món de l’UltraTrails, el burgalès Luis Alberto Hernando, i la catalana Núria Piques que, com a màxims candidats a la victòria, van guanyar la cursa.
Però, entre d’ells també s’havien presentat el exciclista professional, Roberto Heras i el rosinc Juan Diego Martín, més conegut en el món de les maratons de muntanya com a l’Expresso de Navata, ja que resideix en aquesta població de l’Alt Empordà. Atleta rosinc amb molta experiència en aquest tipus de curses i triomfs importants com l’Oxfam Trailwalker de 100 km de Madrid amb l’equip Kriter Software.

L’Expresso de Navata ja “fa uns mesos que em vaig inscriure en aquest prova, ja que s’ha de fer amb molta antelació perquè és una de les referents del món en UltraTrails”, ha explicat Juan Diego, el qual va entrar a meta en la 60ª posició, que té molt de mèrit si es té en compte el nombre de corredors que van perdre la sortida, “sí, estic molt content, perquè no m’esperava estat tan a dalt, i content també amb el temps que he fet en aquesta cursa, que es desenvolupa en una zona espectacular, amb un ambient i paisatges genials”. L’atleta rosinc va realitzar un crono de 15 hores i 15 minuts, 4 hores i 26 minuts més que el guanyador, el favorit Luis Alberto.