Mes de paraules

El Tramuntanart arriba al Port de la Selva

Tramutanart, l’art inspirat en la tramuntana, envairà el Port de la Selva

TramuntanartEl Tramuntanart, la mostra d’art contemporani dedicada al vent, torna al Port de la Selva, en la seva vuitena edició. Se celebrarà des del dia 2 fins el dia 10 de juny. Aquest any el tramuntanart comptarà amb la presència d’uns setanta artistes, de diferents disciplines artístiques. Instal·lacions, escultura, ceràmica, pintura, il·lustració, música, escriptura, dansa i performances o accions efímeres es complementaran i conviuran en la mostra d’art contemporani dedicat a la tramuntana del Port de la Selva.

Els actes efímers, com ara les actuacions musicals, les danses, la lectura de textos, les performances i les accions es concentraran en el primer cap de setmana de la mostra: el dissabte a partir de les 19h, moment de la inauguració de la mostra, hi haurà lectura de textos inèdits dedicat al vent, l’acabament simbòlic de pintures murals, actuacions musicals i performances;  el diumenge al matí, durant tot el dia performances i a partir de les 12h dansa contemporània i música fins a les dues del migdia.

Per poder gaudir de tot el Tramuntanart, hi haurà a disposició dels visitants uns plànols amb un circuit on hi ha ubicades totes les obres d’art amb les dades dels artistes participants, i un recorregut per espais; en el mateix fulletó es trobarà tot el programa amb els horaris i els actes organitzats.

El Passeig del Mil·lenari acollirà més de trenta obres, pràcticament la meitat d’intervencions de la mostra, on podrem veure instal·lacions, escultures, pintura i fotografia artística. Un altre espai exterior on s’ha intervingut és la paret de cal Nin amb una pintura mural de grans dimensions. Complementant aquests espais exteriors hi haurà quatre espais interiors envaïts d’art. Per poder exposar obres més fràgils i que requereixen condicions especials d’exposició i de conservació, completant el circuit hi haurà obres exposades a la característica església del skyline del Port de la Selva, obres a la sala d’exposició del carrer Major, 19, acompanyant l’exposició Immersió natural, obres a les cases típiques de pescadors de cal Nin i de cal Mestre.

El Tramuntanart és una mostra d’art dedicada al vent, original i sense precedents, on els artistes plantegen les seves obres a partir del que els hi suggereix el vent. En aquesta mostra no hi ha guanyadors, perdedors o premis a guanyar. És simplement una trobada d’artistes reunits per experimentar sensacions amb el vent, compartir estones i experiències. Les diferents propostes sempre giren entorn d’aquesta idea: el vent i els seus efectes en l’entorn, en les persones, en els animals, en el paisatge, en definitiva una reflexió artística a partir d’un element físic que determina les formes de vida i el paisatge característic del Cap de Creus i del Port de la Selva.

El cartell del Tramuntanart anirà canviant cada any, l’obra de l’artista del cartell Tramuntanart 2018 és la Paula Bonet, amb una interpretació de la tramuntana.

Els artistes participants són: Alicia Cayuela, Àngel Casas, Cal Rajoler, Carme Bosch, Carme Esmerats, Carola Magem, Claudi Puchades, Daniel Despothuis, Diego Ferrari, Elke Embo, Enric Cervera, Enric Iglesias, Enric Puigsegur, Esther Marés, Eulàlia Torrella, Ferran Centelles, Françoise Gregoire, Grup Windcicle, Helena Agustí, Isidre Corominas, Jaume Torrella, Javier de Francesco, Joan Homs, Joan Poch, Joan Sorolla, Joaquim Casas, Jordi Cervera, Jordi Comas (FERT), Jordi Ferrerfabrega, Josep Canet, Josep Coll, Josep Manel Fossas, Josep Moscardo, Julio Borg, Laia Vaquer, Laura Gonzalo, Laura Segura, Manuel de Francesco, Maria Mercè Martí, Maria Montserrat, Marie-Laure Masselin, Miquel Ortega, Miquel Ruiz, Natalie Staniforth, Núria S. Lacambra, Ona Baturone, Patricia H. Bustamante, Paula Bonet, Pepa March, Pere Molina, Pilar Pineda, Projecte Dansa, Ramon Moscardo, Ramon Padullés, Robert Serrat, Rosa Brugat, Saki Guillem, Salvador Ramon, Saskia Vermeulen, Silvia G. Armesto, Susana, Tanet Canet, Tate Garrigasait, Xavier Raventós.