Mes de paraules

Els Bombers de Roses i Girona assoleixen el triomf de la Solidaritat a la Trailwalker

Intermón Oxfam Trailwalker
Rafa Aguilar, Manoli López, Mireia Llobet, Roser i Guitart de l'equip del Bombers de Roses

Cent quilòmetres caminant en un temps límit de 32 hores. Aquest era el repte que volien superar els Bombers de Roses i Girona al participar a la Intermón Oxfam Trailwalker, i que han aconseguit al fer-ho en gairebé 6 hores abans a l’arribar a Sant Feliu de Guíxols a les 12:15 hores, després d’haver sortit ahir des d’Olot a les 10 del matí

Intermón Oxfam Trailwalker
Rafa Aguilar, Manoli López, Mireia Llobet, Roser Guitart i Montse Casas, de l’equip del Bombers de Roses

El repte plantejat pels equips del Bombers de Roses i Girona l’han assolit amb escreix. La Intermón Oxfam Trailwalker és una prova de 100 quilòmetres de recorregut, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols seguint la Via Verda “Pirineu-Costa Brava”, que s’ha de realitzar en un temps màxim de 32 hores. Els dos equips de Bombers de la demarcació gironina han invertit un temps de 26 hores, superant en 6 el límit permès per fer la prova.

Tots dos equips, el de Roses, composat per la Manoli López, Mireia Llobet, Gemma Collado i Roser Guitart amb l’equip de suport Montse Casas i Rafa Aguilar; i el de Girona, format per Miquel Maruny, Joan Peral, Sílvia Mitjavila i Josep Portell i l’equip de suport Toni Valdepeñas i Hugo Martínez, van prendre la sortida ahir dissabte a les 10 del matí.

I van haver de passar per les següents poblacions que eren els punts de control on els equips de suport els tenien preparat el menjar per poder anar-se’n recuperant de l’esforç i la fatiga: Olot (sortida) – Sant Feliu de Pallerols – Amer – Anglès – Bescanó – Girona – Quart – Cassà de la Selva – Llagostera – Santa Cristina d’Aro – Sant Feliu de Guíxols (arribada).

I tots dotze components de tots dos equips van arribar a la meta després de caminar 100 quilòmetres. Bé, tots dotze no, ja que la mala sort en forma de lesió es va cebar en la persona de Gemma Collado, de l’equip del Parc de Bombers de Roses. Collado va patir una inflamació al taló d’Aquiles, i, tot que no ho volia fer, es va veure obligada a abandonar, ja que no podia donar un pas. Va ser al punt de Control de Cassà de la Selva, quan ja havien recorregut 70 quilòmetres i estaven a “un tiro de pedra” de la línia d’arribada.

Intermón Oxfam Trailwalker
Toni Valdepeñas, Hugo Martínez, Joan Peral, Josep Portell, Miquel Maruny i Sílvia Mitjavila, de l’equip dels Bombers de Girona

En canvi, Joan Peral que va estar a punt d’abandonar també a Cassa de la Selva per una bullofa de grans dimensions en un peu, finalment, gràcies al tractament d’un podòleg, va poder travessar la línia d’arribada amb la resta de companys, que se sentien “molt contents i emocionats. Estem molt cansats tots plegats i ho hem dormit res, però estem molt contents perquè ho hem aconseguit. Teníem previst arribar a les dues del migdia i ens hem avançat en dues hores. Ho hem aconseguit, és molt gratificant”, repetien una vegada i una altra Manoli López i Montse Casas només arribar a Sant Feliu de Guíxols.

Però, el veritablement important per tots dos equips de Bombers  no és haver assolit aquest repte, sinó haver aconseguit un triomf en quant a la solidaritat de la població gironina, què és el que en realitat van fer. Perquè per participar s’havia d’aconseguir un donatiu de 1.500 euros per a Intermón Oxfam, una ONG que actualment porta a terme programes desenvolupament en els països més desvalguts. I per poder fer-ho els Bombers van organitzar, durant el darrers mesos, esdeveniments per arreu de la demarcació per tal de recaptar fons.

I així, van aconseguir els diners suficients, poc més de 3.000 euros, per poder participar dos equips,  amb els quals, i afegint la suma dels diners aportats pels 272 equips provinents d’arreu de l’estat espanyol que van participar a la Trailwalker, es va recaptar un total de 542.865,82 €.

Uns diners que Intermón Oxfam destinarà a la construcció de pous al sud del Sàhara, per tal d’evitar que les dones hagin de caminar quilòmetres i quilòmetres en busca d’aigua. Per aquest motiu, el lema d’enguany de la cursa ha estat “Camina tu perquè no hagin de fer elles”.