Mes de paraules

Els establiments de restauració de Roses fan seva la Ruta de les Tapes

Ruta de les Tapes de Roses
Pepa Gutiérrez ensenyant el 'Boquerons amb gavardina' (en detall en la foto petita) que ofereix el restaurant Al Andalus tots els dijous d'aquest mes de maig

El restaurant L’Olivar, el Al Andalus, Ca la Valeria, Jamon 100% i Cafeteria La Quana són alguns dels establiments que ofereixen una tapa tots els dijous amb una copa de vi, cercesa o aigua al mateix preu que la Ruta de les Tapes de Roses

Ruta de les Tapes de Roses
Pepa Gutiérrez ensenyant el ‘Boquerons amb gavardina’ (en detall en la foto petita) que ofereix el restaurant Al Andalus tots els dijous d’aquest mes de maig

El primer any que es va celebrar la Ruta de les Tapes de Roses va ser tot un èxit. Al segon aquest èxit es va duplicar. I al tercer, és a dir, aquest 2018, l’èxit s’ha triplicat.

I han hagut de passar tres anys per a que els establiments de restauració de Roses prenguessin la decisió que un èxit de tal envergadura per promocionar els seus locals no s’havia de tornar a deixar passar.
Així, en Joaquín del restaurant de L’Olivar es va comunicar, personalment, que havia parlat amb en Rafa del restaurant Al-Andalus, per continuar la Ruta de la Tapa oferint una tapa amb una copa de vi, canya de cervesa o aigua al mateix preu que el de la Ruta, 2,5€.

Del restaurant L’Olivar ja vam informar el passat dimecres i del restaurant Al-Andalus vam voler comprovar si seguien la iniciativa. I sí, Pepa Gutiérrez, la mestressa d’aquest establiment de restauració de Santa Margarida, ens va assegurar, després de servir uns boquerons amb gavardina, que “ens hem afegit al company de L’Olivar perquè va ens va semblar una molt bona idea, perquè la Ruta de les Tapes va tenir una molt bona acceptació i és una llàstima que no es perdi fins l’any vinent la vida i l’alegria que dona la gent sortint al carrer per anar als bars a degustar una tapa”.

El restaurant Al-Andalus ofereix tots els dijous del mes de maig “uns boquerons amb gavardina, que no és altra cosa que un arrebossat que jo faig,  no és ni tempura ni un arrebossat de farina… Però no et diré el secret del perquè surt tant bó”, va dir Gutiérrez.

I no va exagerar la mestressa de l’Al Andalus, perquè realment el que subscriu aquestes línies va trobar tant bona aquesta tapa com ‘Las migas de l’àvia’ que va fer Pepa per la Ruta de les Tapes que, per cert, va quedar en quart lloc de les millors tapes de la Ruta, segons la votació popular. Pepa Gutiérrez va confessar que “vam servir 2.800 tapes de les migas, cosa que està molt bé si tenim que estem a Santa Margarida, el país dels ‘guiris’, com diuen alguns”.

Ruta de les Tapes de Roses
Un grup de rosincs degustant la tapa ‘Serranito del restaurant L’Olivar

I si la Ruta de les Tapes va tenir èxit, la seva continuació va ser igual, perquè era un no parar d’entrar gent al Al Andalus per degustar els ‘Boquerons amb gavardina. Com un no parar d’entrar gent al restaturant L’Olivar per menjar el ‘Serranito’. “Sabria que vindria gent, però no m’esperava tanta, estic molt content”, va dir en Joaquín de L’Olivar.

Cal destacar que mentre vam anar Al-Andalus i a L’Olivar ens vam assabentar que altres establiments com Jamon 100%, la Cafeteria La Quana, i el restaurant Ca La Valeria també s’han afegit a la continuació de la Ruta de les Tapes i que d’altres, com el Bar Sentric, també tenen previst oferir una tapa per a que els rosincs puguin gaudir d’una de les aficions més socials de la societat actual, el ‘tapeo’.