Mes de paraules

Els joves de Roses, amb un vídeo, són els veritables protagonistes de la VII campanya “Per Carnaval no tot s’hi val!”

Carnaval de Roses
Els joves de Roses són els veritables protagonistes de la VII campanya "Per Carnaval no tot s’hi val!"

Una vintena de joves diuen i transmeten amb ‘No tot s’hi val’, una cançó amb de molt ritme i diversió que per passar-s’ho bé al Carnaval només cal ballar  

Carnaval de Roses
Els joves de Roses són els veritables protagonistes de la VII campanya “Per Carnaval no tot s’hi val!”

Ballar, cantar, saltar, cridar, riure… Tot això és el que fan la vintena de joves de Roses que han protagonitzat el vídeo de la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val!”

I tot això per llançar un missatge, gens d’alliçonador, sobre tenir cura del consum de drogues o alcohol. Ells, en el vídeo, no t’ho prohibeixen, fes els que vulguis perquè ets lliure de prendre, tu, la decisió de consumir el que vulguis, però demostren que no és gens necessari per passar-s’ho bé.

I ho diuen ells, els joves de Roses, “perquè són els veritables protagonistes de la campanya, perquè ells han escrit i cantat la cançó i escoltant-la es diu tot el que vol difondre el missatge “No tot s’hi val”, ha afirmat la regidora de Joventut, Anna Jorquera.

En aquesta cançó (vegeu el vídeo a sota), es parla de l’emoció que representa l’arribada de la festa i la necessitat que aquesta es desenvolupi de la manera més alegre i divertida possible, i els joves fan arribar a totes les persones que hi participen cada any en el Carnaval de Roses que no tinguin cap comportament inadequat, com la ingesta abusiva d’alcohol, el consum de drogues o cometre la violència masclista i abusos sexuals que espatlli la festa de qualsevol dels participants.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha assenyalat que la cançó d’aquest vídeo “resumeix molt bé els set anys de campanya de durant els quals hem canviat la interiorització del missatge d’aquella famosa frase que deia “Per Carnaval tot s’hi val!” per tot el contrari, perquè tothom té al cap que hi ha uns límits i que “Per Carnaval no tot s’hi val!”, i si passem aquests límits sabem que hi ha unes conseqüències”.

Una campanya que es continuarà portant a terme “tot i que ara hi ha una molta quantitat de joves que tenen interioritzat els límits, els nens creixen, i la nostra obligació es continuar fent prevenció sobre el consum d’alcohol i drogues, o la violència de gènera allà on sigui, als instituts i a les escoles, i fins i tot pensar una altra campanya o manera per fer arribar als joves que tot té uns límits i no els hem de traspassar ”, ha afegit l’alcaldessa.

El passat dissabte 9 de febrer va tenir lloc la gravació del videoclip a càrrec de la productora Almanegra Audiovisual,  presentat aquest matí amb la participació de la vintena de joves de Roses, ballarins i un especialista en acrobàcia urbana, que van recórrer disfressats diferents espais de la població ballant al ritme de la cançó.

Aquest vídeo es difondrà a partir d’avui mateix a través de les xarxes socials municipals i del canal youtube de l’Àrea de Joventut i es projectarà durant les sessions programades per a la setmana que ve al CAR de Roses. Pel que fa a la cançó, aquesta es distribuirà també entre totes les colles de Carnaval amb un llapis de memòria, a fi que puguin fer-la sonar si ho desitgen, com a ambientació musical de les seves carrosses durant la celebració de les passades de Carnaval.

Els joves de 3r i 4t d’ESO assistiran a sessions presencials

Els actes principals de la campanya tindran lloc al Centre d’Activitats de Roses (CAR), seu de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, durant els dies previs a la celebració de Carnaval. Els alumnes de 3r i 4t d’ESO de Roses, es traslladaran en grups al llarg dels dies 20, 22 i 25 de febrer per assistir a les sessions informatives programades. Cadascun dels grups podrà visionar el videoclip, visitar la mostra preparada especialment per a la campanya d’enguany i assistir a la xerrada que oferirà el tècnic de Joventut de Roses, en Jordi Abadal.

Davant l’interès mostrat per altres municipis, aquestes accions s’ofereixen també en petit format a altres centres d’ensenyament de la comarca. Enguany ja han confirmat la seva participació els instituts de Castelló d’Empúries, Vilafant i la Jonquera, mentre que totes les persones interessades poden també assistir a una sessió oberta al públic que tindrà lloc divendres 22 de feber, a les 20 h al CAR.

Aquestes activitats tenen per objectiu conscienciar i interpel·lar els joves de forma clara i directa, sense embuts ni pretextos, entorn a aspectes relacionats amb la seva salut, tot aportant la informació necessària perquè aquests puguin prendre les seves decisions d’una forma responsable i conscient.

I tu, com ho veus?

En cada nova edició, la campanya ofereix algun producte de marxandatge a través del qual la ciutadania pot expressar la seva adhesió al missatge del No tot s’hi val. En aquesta ocasió, l’element distintiu seran unes ulleres, que es distribueixen des d’avui mateix de forma gratuïta al CAR, Biblioteca de Roses, Piscina Municipal, Oficina de Turisme i Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament.

Les ulleres són del color fúcsia propi de la campanya i porten inscrit el lema “Per Carnaval no tot s’hi val”. Amb elles es vol llençar al públic la pregunta I tu, com ho veus? i transmetre la idea que és possible un Carnaval amb una altra mirada.

Per donar impuls a aquesta proposta l’Àrea de Joventut ha creat a Instagram els hashtags  #comhoveus #xcarnavalnototshival #percarnavalnototshival #jotrionototshival #nototshival #noesno #nomessiessi #rosesnototshival. D’aquesta manera, totes les fotografies fetes amb les ulleres i publicades a Instagram amb alguna d’aquestes etiquetes, seran redireccionades a la galeria fotogràfica de la web de la campanya.

Tota la informació i material a: www.percarnavalnototshival.roses.cat

La web www.percarnavalnototshival.roses.cat, creada específicament amb motiu de la campanya, renova i actualitza amb cada nova edició els seus continguts. Es pot trobar informació sobre quins són els efectes del consum d’alcohol, begudes energètiques, porros i diferents estupefaents. Un altre apartat ofereix el visionat dels vídeos, així com conèixer les campanyes de les  edicions anteriors, amb molt més material gràfic i audiovisual a l’abast del públic.