Els rosincs Cesc Segura i Tulio Daparte posen a Roses en el mapa mundial del Drift Trike (Tricicles)

Segura i Daparte van deixar petjada a Itàlia en una prova del mundial de Drit Trike

Drif Trike
Cesc Segura negociant una curva en la prova del mundial de Drift Trike celebrada a Itàlia

Com ja van informar el passat divendres, Cesc Segura i Tulio Daparte van participar en aquest cap de setmana en la prova del mundial de Drif Trike al Pas de San Boldo, un port de muntanya d’Itàlia.

Una prova que consisteix en baixar per aquest port del Pas de San Boldo, de 7 km amb un desnivell mitjà de pendent del 6,7%, i que té com característica el fet de travessar 5 túnels, el més ràpid possible.

I dissabte, durant els entrenaments, tant en Cesc com en Tulio van realitzar un temps entre els més ràpids, “vam fer una baixada que ens donava esperances, sinó de guanyar, sí de fer podi”, han assegurat els dos ‘trikers’. Esperances força ambicioses tenint en compte que tots dos es van lesionar durant la tanda d’entrenaments, en Segura a les cames i en Daparte en un peu. Tot i això, tant l’organització del mundial com la resta dels participants ja es preguntaven qui “són aquests dos que van tan ràpids”.

I lesionats, sense estar al 100 x 100 de condicions físiques, van sortir diumenge a disputar la prova, “però no és cap excusa les lesions, perquè quan estàvem a sobre del tricicles no ens feia mal res”.

Però quan van arribar ahir a la tarda a Roses provinents d’Itàlia venir en Cesc Segura li van diagnosticar en el CAP cremades de segon grau a causa del fregament amb l’asfalt i a en Tulio Daparte, fractura del peu dret.

“Però això no és res, el que ens fa ràbia és que dissabte vam estar entre els millors i no sabem que va passar, perquè les lesions no són excusa, que vam invertir diumenge 10 segons més que el dissabte en baixar el Pas de San Boldo”, han assenyalat tots dos esportistes.

Cesc Segura quedar onzè, “a tres segons d’entrar en el top ten”, amb un temps de 8 minuts i 55 segons, i Tullio Daparte es va classificar en la 25ª posició d’50 participants “però el segon de tricicles sense pedals”, parant el crono en 9 minuts i 14 segons.
En aquest campionat corren Drift Trikes amb pedals i sense, però no es fa distinció de categoria, tot i que els tricicles amb pedals tenen l’avantatge de poder impulsar-se quan la baixada no és tan pronunciada.

Drift Trike
Tulio Daparte a punt de prendre la sortida en el mundial de Drift Trike

No van guanyar, ni tan sols van pujar al podi, però el fonamental és que, ara, al món del Drift Trike ja sap que a Roses hi ha dos fenòmens de l’especialitat, i encara més important va ser que Tulio Daparte i Cesc Segura van “viure una experiència inoblidable, que la recordarem fins l’any que ve, perquè volem tornar i posar en pràctica tot el que em après en quant com preparar el nostre tricicle per ser més ràpids”.

Cal destacar que en aquesta prova de Drif Trike celebrada a Itàlia van participar ´trikers’ de Brasil, Malàisia, Tailàndia, Àustria, França, Itàlia i Espanya.