Mes de paraules

Els rosincs Xavi Llamas i Adán Casado deixen petjada a la segona prova de la Mission X3, el Trail Ulldeter

Mission X3
Xavi Llamas baixant de Vallter 2000

L’atleta rosinc Xavi Llamas fa tercer a la UltraTrail de 52 km i Adán Casado quart a la marató de muntanya de 30 quilòmetres

Mission X3

La Mission X3, prova organitzada per Klassmark Trail en col·laboració amb Salomon, consta de 3 curses, la Trail Roses-Cap de Creus, que es va celebrar al mes de maig passat, la cursa de muntanya d’Ulldeter, a Setcases i la Trail de Catllaràs, a la Pobla de Lillet, que es disputarà al proper mes de juliol.
I tres atletes del Club Atletisme Roses van participar dissabte en aquesta cursa d’alta muntanya. Xavi Llamas ho va fer en la Ultra de 52 km i 4.500 metres de desnivell positiu i Adán Casado i Carles Aguilar en la de 30 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell.

Llamas, que va córrer com és habitual amb els colors de la Fundació Alchimia i Sports HG, va aconseguir entrar en tercera posició en la prova llarga. Un tercer lloc “que és com un triomf perquè vaig quedar només per darrera de dos professionals de l’especialitat com són Iker Carrera i Toti Bes”, va afirmar el corredor rosinc acabada la cursa, en la que invertir un temps de 7 hores 35 minuts i 25 segons, a 48 minuts de Carrera i Bes, que van entrar junts de la mà.

El corredor rosinc va sortir entre els 5 primers corredors, i de seguida els dos atletes professionals s’han escapolit, quedant Xavi a darrera amb els dos atletes restants, però a meitat de la cursa, “quan arribavem a l’estació d’esquí Vallter 2000 he forçat el ritme i ja he corregut tot sol fins al final”.

Sens dubte, una tercer lloc molt valuós si es té en compte que l’atleta rosinc participa en aquest tipus de proves com aficionat i en la Trail d’Ulldeter es va enfrontar als millors especialistes de curses de muntanya de Catalunya.

Mission X3
Adán Casado durant la cursa

Per la seva part, el corredor rosinc Adán Casado que corre amb els colors de l’equip Matxacuca de curses de muntanya, va disputar la Trail de 30 quilòmetres i 2.500 de desnivell positiu, va estar a punt de pujar al podi, tot i que finalment es va haver de conformar amb la quarta posició.
Un lloc que li va saber també a victòria després de passar una llarga temporada assetjat per les lesions, “sí, estic molt content perquè el treball que he realitzat aquest darrers mesos amb el meu entrenador està donant els seus fruits. M’he trobat bé durant tota la prova i no he tingut cap molèstia, fins i tot al final de la cursa he pogut forçar el ritme”.

Després de proclamar-se campió de la Copa Catalna de Curses de Muntanya al 2011 i dos anys perseguit per les lesions sembla ser que l’atleta rosinc Adán Casado torna a estar al seu nivell, és a dir, entre el millors de l’especialitat.

Mission X3
Carles Aguilar a la línia d’arribada amb el seu fill en braços, l’Oliver

Pel que fa al tercer atleta del Club Atletisme Roses, Carles Aguilar, l’únic de tots tres que va participar a la primera cursa de la Mission X3, va acabar aconseguir acabar la cursa en una molt meritòria posició enmig del pilot de corredors. Meritòria perquè fa poc que disputa aquest tipus de prova i, sobretot, “mai havia corregut una cursa d’alta muntanya i tan dura com aquesta, res a veure amb les que havia fet fins ara. Per mi, el fer d’acabar-la ja és un triomf”, va assenyalar Aguilar, que té previst participar el proper 10 d’agost a la Cursa del Fau de Maçanet de Cabrenys, corresponent a la segona prova de la Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà.