Mes de paraules

ERC- Ara Roses explica que vol dir el concepte de ‘Ciutat Educadora’

ERC- Ara Roses
Joan Plana i Gerard Teixidó durant l'acte d'ERC- Ara Roses

En un acte que es va dur a terme al Centre Cultural de Ca l’Anita, ERC-Ara Roses va explicar un terme que ha utilitzat sovint en aquesta legislatura: ‘Ciutat Educadora’

ERC- Ara Roses
Joan Plana i Gerard Teixidó durant l’acte d’ERC- Ara Roses

Què és una ‘Ciutat Educadora’? va ser la pregunta que van respondre ahir el candidat d’ERC-Ara Roses a les eleccions municipals, Joan Plana, i el número 5 de la candidatura, Gerard Teixidó.

Plana, després de recordar que el terme de ‘Ciutat Educadora’ va néixer del Govern socialista de l’Ajuntament de Barcelona de cares a la preparació dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92, va assenyalar que amb aquest concepte, “l’Ajuntament ha de transmetre els missatges adequats per educar al conjunt de la ciutadania”, posant varis exemples, entre d’ells que “els espais públics estiguin adaptats per a la gent amb discapacitat, i quan tens els espais públics adaptats per a tothom estàs transmeten el missatge que la societat en sí és inclusiva”. Joan Plana va anar més en aquest missatge que, segons ell, ha de transmetre l’Ajuntament afirmant que “l’ideal seria que tots els espais públics estiguin adaptats per a gent amb discapacitat sense que es vegi que estan adaptats”.

Per la seva banda, Gerard Teixidó, va enumerar les propostes que el seu partit vol portar a terme al voltant del concepte de ‘Ciutat Educadora’, com ara “crear una taula rodona de coordinació amb les diferents àrees de l’Ajuntament, així com amb les entitats de cares a assolir una ciutat educadora de forma integral”, remarcant que “l’ajuntament ha de pensar i actuar en clau educadora”.
Teixidó va lamentar que “encara no s’ha fet res pel que respecta a la moció presentada pel nostre grup de cares a tenir zones d’aparcament per a dones embarassades o amb nens petits”.
Entre d’altres propostes que va enumerar l’integrant de la candidatura republicana van ser, entre d’altres, “la de canviar els cartells que prohibeixen jugar a diferents places i carrers, i la de recuperar el consell d’infants”, assegurant que “l’Ajuntament ha de pensar en clau de futur en quant al benestar de les persones i el desenvolupament global de la Vila, ha d’anar més enllà que de gestionar el dia a dia”.