Mes de paraules

Esport terapèutic, nou servei per als malalts de càncer a Roses impulsat per la Fundació

Fundació Roses contra el Càncer
Moment en que l'Helena Payán presenta el servei d'Esport Terapèutic a la seu de la Fundació Roses contra el Càncer

La Fundació Roses contra el Càncer presenta un nou servei pels seus associats, l’esport terapèutic, que es posarà en marxa properament

Fundació Roses contra el Càncer
Moment en que l’Helena Payán (de rosa a l’esquerra) presenta el servei d’Esport terapèutic a la seu de la Fundació Roses contra el Càncer

És una lluita continua, diària que, de moment, no té final. I és la que porta a terme la Fundació Roses contra el Càncer en ajudar als malalts i familiars, per una banda, i en destinar recursos per investigar la malaltia per arribar, un dia, a eradicar-la. Però, mentrestant hi sigui, la malaltia, l’entitat oncològica no descansa en la seva tasca diària d’augmentar la qualitat de vida dels  seus associats.
I l’últim projecte que ha impulsat per a benefici dels pacients oncològics és l’esport terapèutic. Nou servei que oferirà la rosinca Helena Payán, del centre MEF i voluntària en diferents programes de treball amb nens discapacitats i persones que han patit malaties coronaries com ictus i embòlies, “i vaig pensar perquè no ajudar als malalts oncològics fent esport terapèutic, ja que considero que aquests pacients quan pateixen la malaltia es queden molt aturats a nivell físic, social i emocional”, va destacar Payán, que el passat dijous va presentar aquest nou servei a la Fundació Roses contra el Càncer.

L’esport terapèutic “és passiu, totalment rehabilitador que té com a objectiu mantenir la musculació i obtenir, per exemple, un rendiment cardiovascular i una tonificació a les articulacions a través dels estiraments i altres exercicis suaus”, va explicar Payán, posant com a exemple que a amb les “pacients d’un càncer de mama s’ha de treballar el tors i la mobilitat del braç amb el qual obtindrem un benefici, millor benestar de la part afectada”.

Ara, el proper pas abans d’iniciar-se aquest servei que es podria dur a terme en una o dues sessions setmanals d’una hora de durada és que les persones interessades en fer esport terapèutic ho comuniquin a la Fundació Roses contra el Càncer per tal de tenir que l’Helena Payán pugui cada pacient de manera individual quins són els exercicis més idonis per fer-los a casa. I quan hi hagi prou volum de gent fer unes sessions grupals a la mateixa seu de la Fundació, o bé al Centre MEF.