Mes de paraules

“Ens hem d’esforçar en ser els pares que quan érem petits ens agradava que fossin els nostres”

Carlos González
Un moment de la conferència impartida per Carlos González al Teatre Municipal de Roses

El prestigiós pediatra, Carlos González, va impartir una conferència a Roses sobre l’autoritat i els límits a la infància

Carlos González
Un moment de la conferència impartida per Carlos González al Teatre Municipal de Roses

Gran afluència de públic la que va registrar el Teatre Municipal de Roses durant la conferència impartida el passat dissabte pel prestigiós pediatra Carlos González. Una xerrada organitzada pel Departament d’Ensenyament de Roses emmarcada dins el programa educatiu ‘Aprenem Jugant’, per tal de divulgar coneixements per poder donar resposta  a les curiositats naturals d’infants i joves i també de les seves famílies.
Sota el títol “Autoritat i límits”, l’autor de llibres com “Mi niño no me come”, “Bésame mucho”, “Manual práctico de lactancia materna”, “Entre tu pediatra y tú” o “Creciendo juntos”, entre d’altres, va posar sobre la taula que “els nens tenen límits i els pares tenen autoritat, però el problema és que aquests se’n obliden de que l’autoritat també té límits, perquè no es pot pegar, insultar, ridiculitzar, castigar o humiliar als teus fills”. I moltes d’aquestes accions, va dir Carlos González “es fan sense adonar-sen quan critiquen, per exemple, a un nen que porta bolquers, perque el consideren gran per portar-lo, o quan es critiquen als nens davant d’altres persones, fins i tot en públic, perquè si jo em fes pipí al llit no m’agradaria que la meva dona ho digués per tot arreu”, va dir el pediatra, com a exemple, “per tant als nostres fills tampoc els hi agrada”.

González, davant les situacions que es donen diàriament entre pares i fills en perjudici d’aquests últims, va remarcar que “és important saber veure que els nostres fills són persones i es mereixen, com a mínim, que siguin tractats com a persones i, sobretot, perquè són nens i, a més a més, perquè són els nostres nens”. L’especialista en nens va explicar que si per demanar quelcom a qualsevol persona del carrer ho fem amb educació, demanant si us plau, també ho hem de fer amb els nostres fills.

Aquest comportament dels pares cap als seus fills són situacions que s’han transmet de generació en generació, però que “cal esforçar-se”, va dir Carlos González, “en ser el nen que tots hem sigut per recordar com et senties tu quan els teus pares et renyaven o quan t’abraçaven i et portaven als gronxadors”. “Ens hem d’esforçar, va cloure, en ser el tipus de pares que a tu t’agradaven quan eres petit”.

Al voltant de 200 persones, entre pares, mares i fills van seguir la conferència que el pediatra Carlos González va impartir al Teatre Municipal de Roses.