Mes de paraules

Interior i la Diputació de Girona lliuren desfibril•ladors per als vehicles dels Mossos d’Esquadra

Mossos d'Esquadra
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el president de la Diputació de Girona, Joan Girault, amb un dels desfibriladors

Aquesta iniciativa i la millora de la teleassistència per a la gent gran són iniciatives pioneres a Catalunya per millorar la seguretat ciutadana

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el president de la Diputació de Girona, Joan Girault, amb un dels desfibriladors
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el president de la Diputació de Girona, Joan Girault, amb un dels desfibriladors

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el president de la Diputació de Girona, Joan Girault, han lliurat avui 74 desfibril·ladors, cedits per Dipsalut, als Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona perquè els agents disposin d’aquesta eina als seus vehicles, atès que aquest són sovint els primers que intervenen en incidències que poden requerir la utilització d’aquests aparells.

Espadaler ha destacat que a partir d’avui mateix tots els vehicles de la Regió Policial de Girona portaran un desfibril·lador per tant, podran salvar vides”. “Aquest és un clar exemple que la suma d’esforços entre institucions és clau per avançar en la seguretat ciutadana” ha afegit.

El conseller també s’ha compromès a treballar per impulsar que aquesta iniciativa s’ampliï a tot Catalunya.

Així doncs, aquest lliurament representa que la totalitat de vehicles logotipats dels Mossos d’Esquadra a la Regió Policial de Girona disposaran de desfibril·ladors. Un equipament que es podrà fer servir a partir d’avui mateix per tots aquells agents que ja han rebut o estan rebent formació adient, per utilitzar aquesta eina que pot salvar la vida d’una persona que ha patit una aturada cardíaca.

La demarcació de Girona, és pionera en la distribució d’aparells de desfibril·lació mòbil, convertint-se així en una regió cardio protegida. Aquest és un pas important per aconseguir una major cobertura i poder salvar més vides quan siguin els Mossos els que hagin d’intervenir en primera instància.

Aquesta acció s’emmarca en la signatura d’un conveni, feta avui entre el conseller d’Interior i el president de la Diputació de Girona, que té per objecte establir una col·laboració entre el Departament d’Interior a través de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i la Diputació de Girona en l’àmbit de la prevenció i la reacció en matèria de seguretat, que pugui revertir positivament a les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència.

En aquest sentit el titular d’Interior ha destacat que “les persones que viuen soles han de saber que no estan soles, i aquest servei farà que se sentin més segures”.

Per la seva banda, el president de la Diputació s’ha felicitat per la signatura ja que “els convenis que acabem de signar son una prova fefaent que hem sabut sumar esforços cap a un objectiu, que per nosaltres és molt important: la protecció dels ciutadans”.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Diputació de Girona i la PG-ME reforcen la coordinació institucional per treballar plegats i articular formalment canals de col·laboració en els àmbits de la prevenció, difusió, formació i suport a la detecció i actuació en matèria de seguretat per a les persones grans.

L’acord reforça també el paper d’una policia de proximitat, que col·labora activament amb diferents institucions i entitats socials amb l’objectiu de prioritzar l’atenció i les accions dirigides als col·lectius més vulnerables de la societat.

Les activitats a realitzar en el marc d’aquest conveni es concreten en:

  • L’elaboració d’un protocol per detectar, prevenir i actuar davant de situacions de maltractament en aquest col·lectiu.
  •  L’actuació i col·laboració en situacions de risc o emergències socials detectades des del Centre d’Atenció del Servei de Teleassistència.
  •  L’elaboració de campanyes informatives conjuntes dirigides a les persones usuàries del servei relacionades amb la seguretat a la llar i la via pública.
  • La formació i assessorament per part dels Mossos d’Esquadra als professionals de teleassistència que tenen contacte directe amb les persones usuàries en qüestions de seguretat i detecció de possibles situacions de risc.
  • El traspàs d’informacions d’interès per a la Policia de la Generalitat relacionades amb la seguretat o risc que es puguin detectar en situacions concretes per part del Servei Local de Teleassistència.
  • La comunicació per part del servei de la Diputació de Girona al Departament d’Interior de dades estadístiques, anònimes, per al seu recompte i anàlisi de resultats.

Per portar endavant aquestes accions, es constituirà una Comissió tècnica de seguiment de caràcter paritari integrada per representants de la Secció d’Acció Social de la Diputació de Girona i tres representants de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

A l’acte també han assistit el delegat territorial del Govern a Girona, Eudald Casadesús, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el vicepresident de Dipsalut, Josep M.Coromines, i el comissari cap de la Regió Policial a Girona, Joaquim Belenguer, entre d’altres.