Joan Jorquera assoleix el bitllet per al mundial de taekwondo en guanyar el campionat d’Espanya

Joan Jorquera
Joan Jorquera a dalt del podi com a campió d'Espanya de taekwondo

Jorquera va demostrar al campionat d’Espanya de taekwondo que està a un nivell superior dels seus rivals

Joan Jorquera a dalt del podi com a campió d’Espanya de taekwondo

No ho necessitava per anar al campionat del món de taekwondo que se celebrarà el mes de novembre a Canadà. No ho necessitava, però Joan Jorquera va guanyar, ahir dissabte, el campionat d’Espanya celebrat a Segovia.

I no ho necessitava perquè és el número 1 del rànquing estatal, el cap de sèrie. Tot i això, però, el seu equip tècnic va decidir, amb bon criteri, que havia d’assistir-hi per defensar el títol aconseguit l’any passat.

I com defensor del títol, el taekwondista del TKD Joan’s de Roses ho va fer d’allò més bé, ja que Joan Jorquera, a mesura que puja de categoria millora la seva tècnica i, en definitiva, el seu rendiment a sobre d’un tatami.

I ahir dissabte, a Segovia, va demostrar que està un esglaó per sobre, a un nivell superior, dels competidors que es van presentar al certamen de taekwondo per optar al títol de campió. Superioritat que ja en el primer combat va deixar palesa en derrotar al representant d’Euskadi per un contundent 16-3. Contundència que va mantenir en el segon combat contra el taekwondista de Navarra, guanyant-lo per 12-0, i que no va abandonar en el tercer, contra el representant de Madrid, al que va vèncer per 17-4.

En un dit i fet es va plantar el rosinc a la final. Havia de guanyar un combat més per proclamar-se, per enèsima vegada (entre títols individuals i de clubs), campió d’Espanya.

I no va fallar. El va tornar a tocar un rival de la Comunitat de Madrid, com en el tercer combat, però va ser igual. Tot i que amb un resultat més ajustat, 8-5, va aconseguir proclamar-se campió d’Espanya, títol que no necessitava per obtenir el bitllet per al campionat del món de taekwondo de Canadà, però per si de cas

232 combats guanyats amb només 16 anys

Joan Jorquera es va presentar al campionat d’Espanya de taekwondo com a únic cap de sèrie i com a número 1 del rànquing nacional a la categoria Cadet, aconseguint a Segovia assolir la xifra de 232 combats guanyats amb tan sols 16 anys i sumar el seu setè Campionat estatal.