Joan Jorquera, campió de títols i de records, assoleix l’Open d’Espanya de Taekwondo

Joan Jorquera
Joan Jorquera, campió de l'Open d'Espanya 2013

Joan Jorquera segueix fent història, aquesta vegada va ser La Nucia, a Alacant, l’escenari d’un nou rècord del lluitador rosinc aconseguint amb tan sols 12 anys col·locar-se en el rànquing mundial de la WTF, Federació mundial de Taekwondo, en proclamar-se Campió de l ’Open d’Espanya 2013, celebrat aquest cap de setmana

Joan Jorquera, campió de l’Open d’Espanya 2013

1.350 taekwondistes d’arreu del món es van donar cita aquest cap de setmana a l’Open d’Espanya de Taekwondo, celebrat a la localitat de La Nucia, a Alacant.

Un campionat definit per la WTF, Federació mundial de Taekwondo,  com A-Class, és a dir, de màxima categoria internacional. La bona resposta de convocatòria per part del esportistes tenia un objectiu:  sumar punts del rànquing mundial de cares a properes competicions. El jove rosinc, Joan Jorquera, va acudir a aquest Open amb l’esperança de complir el somni d’entrar en el rànquing dels millors lluitadors del món.

I ho va aconseguir. Sembla que poques coses se li poden resistir al jove campió de Roses en el món del Taekwondo.

Però el repte no va ser gens fàcil. El sorteig va decidir la nit del 4 de maig que per aconseguir l’ambiciós objectiu, Joan Jorquera, hauria de guanyar 5 combats, en un grup en el que es trobaven 35 competidors de reconegut prestigi arreu del món. Es presentava, doncs, una veritable prova de foc pel jove talent de la pedrera del TKD Joan´s.

Arnau Gómez representant d’Andorra i Medalla de Bronze en el Campionat de França Cadet seria el primer a posar a prova al rosinc. Un enfrontament, per començar, de molta tensió, però que Joan va saber decantar al seu favor amb un resultat contundent: 17-7.

Però l’os se’l trobaria Joan al següent combat. L’alemany Christian Dell, considerat com el nou talent del seu país, i amb una qualitat tècnica i tàctica extraordinària, va ser el seu rival.

Però en Joan, quan es troba en situacions com aquesta, és quan demostra que és un gran campió. És quan queda palès que aquest jove rosinc està destinat a fer grans coses en el món del Taekwondo. És com en Messi o Ronaldo en el futbol, és com Maverick Viñales o Marc Márquez en el motociclisme. Són superiors a la resta.

I el jove campió rosinc ho va demostrar amb un combat espectacular, guanyant a l’alemany abans del límit del temps reglamentari amb un resultat que va reflectir la seva superioritat: 14-1.

Joan Jorquera, amb aquesta victòria, presentava la seva candidatura al títol de campió, però abans havia de superar a rivals de gran nivell. Primer a Jason Clark, campió del Campionat d’Espanya de Clubs 2012 a la categoria minimosca i un competidor de gran qualitat tècnica. Tot i tenir més dificultats que en l’enfrontament anterior, el rosinc el va superar per 14-11, accedint d’aquesta manera a semifinals.

I com la sort sempre acompanya als grans campions, Jorquera no va ser l’excepció, ja que no va haver de lluitar en semifinals per la retirada de la competició del anava a ser el seu rival, Anatoli Artemenko. Així, a Joan li separava del títol de campió només un combat. El de la gran final.

Una final que va ser contra el campió rus Yaroslav Divitskli, que per l’altre quadrant havia deixat fora de la competició a tot competidor que se li va posar per davant. Taekwondista d’altíssim nivell, va ser un contrincant dur que presentaria batalla per impedir que Joan s’emportés el títol de campió cap a Roses.

Però els entrenadors i tècnics del TKD Joan,s havien treballat dur les últimes 3 setmanes recopilant dades de tots i cadascun dels rivals que tindria el lluitador del TKD Joan’s en aquest Open d’Espanya. Vídeos, dades, resultats i estadístiques anuals, tot, absolutament tot, havia d’estar planificat per fer possible el gran objectiu marcat.

Així, Joan Jorquera coneixia al detall tots els moviments del rus i va aconseguir alçar-se amb una enorme victòria que el marcador va reflectir amb un extraordinari 8-5.

Un altre record de Joan Jorquera

Amb aquest triomf Joan Jorquera va assolir un altre record en el seu palmarès. Ser el taekwondista més jovede la WTF, 12 anys, en entrar en el rànquing mundial. Un marca inèdita fins al moment, com és aconseguir guanyar 107 combats a la mateixa edat.

Però, el millor de tot és que això no s’ha acabat.