Joan Jorquera es proclama campió del l’Obert Internacional d’Aragó de Taekwondo

Joan Jorquera campió de l'Open Internacional d'Aragó
Joan Jorquera ensenyant la medalla d'or de campió d'Aragó, acompanyat dels seus pares i mentors, Joan Jorquera i Lídia Cala, i el seu coach, Marcos Miranda

El taekwondista rosinc debuta en el pes màxim de la categoria Júnior (-55 kg) amb un altre títol en el seu palmarés

Joan Jorquera ensenyant la medalla d’or de campió d’Aragó, acompanyat dels seus pares i mentors, Joan Jorquera i Lídia Cala, i el seu coach, Marcos Miranda

Fantàstic debut el que va tenir ahir a Saragossa Joan Jorquera en el pes de -55 kg de la categoria Júnior.
Una estrena en el pes màxim d’aquesta categoria que no podia haver estat millor, ja que el taekwondista rosinc es va emportar el títol de l’Obert Internacional d’Aragó, superant a rivals directes que se’ls trobarà en el pròxim campionat nacional de taekwondo i, sobretot, a lluitadors que el superen en alçada i corpulència. “Per això, vam haver de planificar una preparació diferent a la que fèiem habitualment, i aquest internacional d’Aragó era tota una prova de foc i ha sortit bé”, ha manifestat el seu pare, tècnic i mestre de taekwondo del TKD Joan’s de Roses, Juan Jorquera.

Cinc combats el va deparar el sorteig  a Joan Jorquera. El primer el va enfrontar al nº 5 de Saragossa, Ambròs Somlinos, al que va derrotar per un contundent 16-1.

Al segon combat li va tocar un representant de la selecció de Madrid, Alberto Toledo. Aquest enfrontament era important, , ja que podria marcar el futur de Joan en aquest nou pes, ja que Toledo és medallista nacional i un rival directe en els -55 kg. I Joan va demostrar, per enèsima vegada en l’alta competició, que té talent de sobres per disputar aquesta categoria amb totes les garanties, en guanyar per 12-2.

Alberto Ledesma, de Móstoles, va ser el següent rival del jove esportista del TKD Joan’s de Roses, el qual no va donar cap opció al representant de la Comunitat de Madrid, derrotant-lo per 14-7.

I ja en semifinals Joan Jorquera es va desfer, després d’un primer assalt molt igualat, de Marc Gracián, per un resultat de 12-0.

I a la gran final el taekwondista de Roses va presentar les seves credencials pel -55kg oferint un combat espectacular davant el representant de la selecció de València, Aitor Ojeda, al que va per un clar 18-3.

Jorquera, un cop amb la medalla d’or del coll va manifestar que “han estat cinc combats molt durs davant de rivals de molta qualitat, però ja sabíem de la dificultat que ens trobaríem en aquest nou repte en pujar de pes, i per això hem entrenat molt dur durant els darrers mesos”.

Un repte, com diu en Joan, que continua, ja que després de coronar-se campió d’Espanya als pesos de -37, -41, -45, -48 i -51 kg, ara toca fer-ho en el de -55 kg.