Mes de paraules

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, se suma a les “Biblioteques amb DO”

“Biblioteques amb DO”, iniciativa que aposta per la difusió de la cultura del vi a través de diverses expressions culturals

Biblioteques amb DOL’activitat “L’Hora del Conte” que ofereix mensualment la Biblioteca Municipal es centrarà aquest mes de juny en un sessió de “Contes de la vinya i el vi”que giraran entorn a l’origen, la vinya i el resultat, el vi, dirigides al públic familiar. L’inici de la sessió tindrà lloc a les 11.30 hores i anirà a càrrec de la Companyia Tramoia.

Una segona proposta, en aquest cas per al públic adult, es realitzarà el dijous 11 de juny a les 20 hores, i consistirà en una xerrada-maridatge que sota el títol “La música del vi” anirà a càrrec del periodista Marcel Gorgori, que parlarà sobre música i vins de la DO Empordà.
Gorgori desenvolupa la seva tasca professional principalment a la televisió, (TVC i TVE) i a la ràdio, (Catalunya Música, Catalunya Ràdio), fent programes de creació pròpia i també integrat en programes d’altres. És conferenciant habitual en temes relacionats amb l’òpera, amb el món del vi, o amb la comunicació. Per participar en aquesta activitat cal inscriure’s prèviament a la mateixa Biblioteca.

Enguany es compleix la tercera edició de “Biblioteques amb DO”, que enguany converteix un total de 48 biblioteques en ambaixadores de les 11 DO vinícoles de Catalunya. Aquesta iniciativa, impulsada pel Servei de Biblioteques, té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que mostren els trets característics de cada territori vitivinícola.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats. A la primera edició (2013), “Biblioteques amb DO” va comptar amb 25 biblioteques participants, a la segona (2014) van ser 36, i en aquesta tercera seran 48 biblioteques que mes a mes es van rellevant per esdevenir aparadors de la seva denominació d’origen, amb l’organització d’activitats, com ara: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, caminades entre vinyes, etc.

Per dur a terme aquest seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, es compta amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.