La comissió de desembassament de la Muga fixa reserva d’uns 7 hm3 per satisfer les demandes d’abastament, reg i usos ambientals

Embassament de Darnius Boadella

L’embassament de Darnius Boadella es troba al 76 % de la seva capacitat / Arxiu

Es destinaran més de 4 hm3 per a l’abastament domèstic, més de 2 per al cabal circulant del riu Muga i 0,3 hm3 per a les necessitats del reg

Desembassament de la Muga
L’embassament de Darnius Boadella es troba al 62% de la seva capacitat, amb 38 hm3 emmagatzemats

La comissió de desembassament del riu la Muga ha acordat aquest dimecres una reserva de quasi 7 hm3 per a satisfer mitjançant l’aigua embassada a l’embassament de Darnius Boadella les diferents demandes d’abastament domèstic, reg i usos ambientals durant el període comprès entre l’octubre d’enguany i el mes de març de 2016.

En la sessió que s’ha celebrat a la seu de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha acordat destinar més de 4 hm3 per a les demandes domèstiques (2,6 per Aigües de Figueres i 1,7 per al Consorci de la Costa Brava Nord), 0,3 hm3 per a usos agrícoles i més de 2 hm3 per a garantir el cabal circulant del riu.

També s’ha analitzat la situació de l’embassament de Darnius Boadella, que es troba al 62% de la seva capacitat amb 38 hm3 emmagatzemats.

Les comissions de desembassament són espais on s’assumeixen  les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal i com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millorament de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d’aigua per a satisfer les diverses necessitats d’abastament, reg i usos ambientals, i també s’aborden els temes d’interès de cada àmbit.

Hi ha establertes 4 comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.

Per consultar els representants en les comissions de desembassament es pot fer AQUÍ. Addicionalment, a través d’aquest enllaç disposes d’una aplicació que et permet saber les persones que participen en dites comissions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *