Mes de paraules

La Cursa de la Dona de Roses esdevé més solidària que mai

Cursa de la Dona de Roses
Dos bombers corrent durant la Cursa de la Dona de Roses amb el vestit d'intervenció

Els Bombers de la Generalitat, la Colla Gegantera de Roses i 1.500 atletes es van implicar en aquesta en la XI Cursa de la Dona per aconseguir recaptar més de 15.000 € per lluitar contra el càncer

Cursa de la Dona de Roses
Dos bombers corrent durant la Cursa de la Dona de Roses amb el vestit d’intervenció

Tot feia pensar que arribar als 1.500 participants en la XI Cursa de la Dona de Roses era un objectiu agosarat. Semblava una xifra inabastable perquè arribar a ella suposava 500 atletes més que a l’edició passada, quan vam participar un miler.

Doncs, per al poble de Roses no hi ha res agosarat ni inabastable, i prova d’aquesta afirmació és que ahir van participar no 1.500 atletes, sinó més, perquè els Bombers de la Generalitat, provinents dels Parcs de Bombers de La Jonquera, Figueres i Roses; i la geganta Demetria, a cavall de diferents portadors de la Colla Gegantera de la Vila, també van fer la cursa.

I tots plegats, més les entitats i empreses que han col·laborat desinteressadament van fer realitat que la XI Cursa de la Dona fos l’edició més solidària, ja que van fer possible recaptar més de 15.000 euros per la Fundació Roses Contra el Càncer.

Una solidaritat que per al creador de la Cursa de la Dona, Pere Sastre, va estar, com no podia ser d’una altra manera, increïble “perquè la resposta de la gent ha estat molt bona, ja que ha estat la pròpia gent la que ha fet realitat arribar a la xifra de 1.500 participants quan en un principi semblava una mica agosarada”, va manifestar el president del Club Atletisme Roses, el qual va remarcar que actualment “la Cursa de la Dona és la cursa del poble, la gent se l’ha fet seva, i l’únic que puc fer és donar les gracies als participants, als Bombers, als gegants i als voluntaris per fer tot això possible”.

I sí, els Bombers van ser-hi en aquesta cursa, ja que 7 van ser els que amb el vestit d’intervenció (el que utilitzen en les tasques d’extinció d’incendis) van recorre els 5 km de recorregut de la cursa, “ens hem mentalitzat que fer la cursa amb el vestit és que com estar tancats una hora en un foc, i de tant en tant obrir el vestit per refrigerar per a que sortir calor i acostumar i compensar el cos per a no patir formiguejos”, va afirmar Josep Ferrés, caporal dels Bombers de Roses, el qual va córrer després d’acabar la guàrdia que li pertocava.
Ferrés va afirmar que van participar “enredats per en José Maria i no costa res, perquè és una festa i una col·laboració per lluitar contra el càncer”, assegurant que “l’any vinent tornem”.

Cursa de la Dona de Roses
La geganta Demetria també va completar els 5 km de la Cursa de la Dona de Roses

I si la Colla Gegantera de Roses ja va ser present l’any passat a la Cursa de la Dona acompanyant amb la seva música, enguany s’han implicat un xic més. Bé, millor dit, molt més fent córrer a la geganta Demetria, per la qual cosa “cinc membres de la colla ens hem anat tornant, en trams curts per no cansar-nos massa perquè volíem fer algunes parts corrents, i poder així completar els 5 quilòmetres de la cursa”, va desvetlla Joan Cañada, membre de la Colla Gegantera.

Cañada també va assegurar, iguals que els Bombers, que “si podem l’any vinent tornarem a repetir, perquè de fet cansa més fer una cercavila que no pas la Cursa de la Dona”.

L’any vinent… 2.000 participants a la Cursa de la Dona de Roses?

Enguany, com hem esmentat més amunt, la Cursa de la Dona va batre per 500 persones el rècord de participants, preguntat al president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre (home prudent com ell sol), sobre si l’any vinent l’objectiu serà arribar als 2.000 atletes, va afirmar que “ens estimem anar pas a pas, si que és veritat que haguéssim superat enguany el límit de 1.500, però com tenim la costum de deixar-ho tot per a l’últim hora molta gent no ha pogut participar, però pel 2019 en superar la xifra d’enguany ja estaria bé, però l’important a partir d’ara és guanyar en qualitat, no en quantitat”, va concloure Sastre.  

[fsg_gallery id=”367″]