Programa Reallotgem

La Federació Comarcal d’ERC i la Fundació Josep Irla porten el model energètic de l’Alt Empordà a debat

La iniciativa s’engloba dins del cicle Repensar l’Empordà que té la voluntat de compartir i debatre treballs, estudis, projectes, opinions que puguin esdevenir eines per millorar la comarca

repensar_lemporda

El passat dia 17 de gener la Direcció general de Política Energètica i Mines del ministeri, va fer públic a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), la sol·licitud de l’empresa Capricorn Spain SL. de realitzar projectes de prospeccions sísmiques per a la cerca d’hidrocarburs a l’entorn del Cap de Creus. Aquestes abastarien més d’un milió d’hectàrees mar endins (uns 11.500 quilòmetres quadrats), que formarien part de la Costa Brava i també del Maresme.La situació s’agreuja encara més si es té present que es sumarà als 30 permisos de prospeccions d’hidrocarburs aprovats actualment pel Ministeri, reitera la clara aposta del govern cap a les energies no renovables i altament contaminants, una direcció oposada als requeriments de la lluita contra el canvi climàtic, la contaminació ambiental, la salut humana i dels ecosistemes.

El nou projecte, de prospeccions sísmiques per a la cerca d’hidrocarburs a l’entorn del Cap de Creus juntament amb la MAT i els molins planegen un model energètic a la comarca que genera molts de dubtes

Aquest nou projecte, juntament amb la MAT i els molins planegen un model energètic a la comarca que genera molts de dubtes, debats i incògnites sobre la sostenibilitat mediambiental, l’eficiència energètica i els grans beneficiaris d’aquest model energètic.

Per aquests motiu, dins la iniciativa Repensem l’Empordà, es porta a debat aquest model energètic. Moderats per Enric Pujol i sota el títol Empordà equilibrat, un camí sostenible Marcel Coderch, Enginyer en Telecomunicacions pel MIT; Jordi Sargatal, Zoòleg i Xavi Llorente, Membre del grup d’Energia de l’IAEDEN posaran sobre la taula Quines conseqüències aporta l’actual model energètic a la comarca i Quines són les propostes alternatives aquesta situació. L’acte es celebrarà al Consell Comarcal de l’Alt Empordà a les 19.00h el proper dijous 21 de març.

Repensar l’Empordà  vol ser, segons els seus organitzadors, ERC Alt Empordà i la Fundació Irla, “un exercici col·lectiu per tornar a anomenar i donar sentit a polítiques que han perdut el seu significat. És un assaig polifònic que recorre diferents sectors de la societat: economia, turisme, cultura, infraestructures, etc. I ho volem fer amb persones vinculades a la comarca, especialistes, polítics i actors socials perquè en volem extreure conclusions que ens permetin traçar unes línies de treball per construir un Empordà pròsper, prometedor, sostenible i socialment just amb tots i cada un dels seus habitant”.