Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

La Generalitat invertirà més de mig milió d’euros en el port de Roses

Per   /   08/02/2019  /   No Comentat

Concretament seran 555.000 € destinats a executar de 7 treballs d’adequació i millora en diferents indrets del port de Roses

Port de Roses

Actuacions al port de Roses en el Pla d’inversions 2019-2022 de la Generalitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar ahir el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat, que suposarà una inversió de 30 milions d’euros per part del Govern. El pla donarà prioritat a millorar la protecció i l’abric dels ports i a adequar les infraestructures portuàries al canvi climàtic. Una altra part important de la inversió es destinarà a potenciar la sinergia port-territori, és a dir, millorar la connexió entre el port i les ciutats, creant espais i vies que facilitin l’intercanvi d’activitats i que fomentin la dimensió social dels ports sense renunciar a la seva funció econòmica.

Calvet va destacar que aquest és un Pla “molt ambiciós que crea les condicions perquè el sector relacionat amb el mar continuï dinamitzant l’economia i generant ocupació”, afegint que “la Generalitat té a punt els seus ports perquè continuïn sent motor econòmic i social del país”. El titular de Territori i Sostenibilitat va assenyalar que d’aquest Pla també en sorgiran inversions privades per valor de més de 76 milions, de manera que el total serà de 107 milions d’euros.

I el port de Roses rebrà una partida d’aquest Pla d’inversions de 555.000 euros. Xifra que es destinarà a fer 7 actuacions de millora i adequació en diferents indrets de la instal·lació portuària que es detallen a la següent taula:

Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat

PORT DE ROSES

Inversió
Dragat moll de la ribera 100.000 €
Reforç dic de recer i adequació passeig 250.000 €
Adequació instal·lacions de subministrament d’aigua i electricitat 75.000 €
Adequació mòduls d’aspiració i tractament aigües residuals i sentines 20.000 €
Millora d’elements d’emergència i la seva senyalització 30.000 €
Adequació serveis eix central 40.000 €
Total general 555.000 €

 

En l’actualitat, Ports de la Generalitat gestiona 26 instal·lacions portuàries. És una empresa que s’autofinança i els recursos que obté del sistema portuari tenen un caràcter finalista, és a dir, es destinen a la seva millora contínua. Així, l’empresa pública invertirà 30,9 MEUR durant quatre anys, dels quals 28,8 MEUR es destinaran al Pla d’inversions 2019-2022, i 2,1 MEUR a les actuacions corresponents als quatre primers anys del futur Pla de ports.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Centre Escolar Empordà

El Centre Escolar Empordà va acollir el passat divendres “tot un Saló de l’Ensenyament”

Read More →
%d bloggers like this: