Mes de paraules

La Nit del Turisme Empordanès premia Jean Louis Neichel, Miquel Roca, l’Hotel Empòrium i la DO Empordà

Nit del Turisme Empordanès
Els guardonats amb les autoritats i empresaris del sector turístic empordanès

L’edició dels premis de Turisme ha inclòs enguany una nova categoria: la d’empordanès adoptiu que ha rebut Miquel Roca

Nit del Turisme Empordanès
Els guardonats amb les autoritats i empresaris del sector turístic empordanès

La Nit del Turisme Empordanès ha volgut retre aquest any reconeixement a la fidelitat. Així, l’edició 2015 dels Premis Tramuntana ha guardonat amb el premi a la trajectòria professional Jean Louis Neichel, que va ser un dels primers cuiners del Bulli (del 1975 al 1980) i hi va aportar una manera innovadora de treballar a la cuina del restaurant rosinc. Neichel ha rebut nombrosos reconeixements internacionals i continua molt vinculat a la comarca; el premi Tramuntana d’Honor se l’ha endut l’Hotel Empòrium de Castelló d’Empúries que aquest any celebra el seu 50è aniversari. El guardó al proveïdor ha recaigut en la DO Empordà. L’edició d’aquest any ha inclòs una nova categoria de premi: el d’empordanès adoptiu que ha estat destinat a l’advocat i polític Miquel Roca com a ambaixador de la comarca ja que hi té una estreta vinculació des de fa molts anys amb l’Empordà, en especial amb el Port de la Selva i Peralada.

L’entrega dels premis Tramuntana, un reconeixement a actors destacats del sector, s’ha fet aquest vespre a l’Hotel Peralada Spa Wine &Golf en un acte organitzat per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà i el col·lectiu gastronòmic La cuina del Vent.

Els premis han estat entregats pel president de la Diputació Pere Vila; el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer; el president de la Federació d’Associacions d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero; el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Lluís Fernández; i el vicepresident de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra.

El president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha destacat els esforços que han fet els empresaris del sector per renovar les seves instal·lacions i posar-les al dia, fins i tot en època de crisi. Segons Lluís Fernández “el sector està unit i ha de seguir així per continuar endavant”.

Durant l’acte s’ha portat a terme una sopar Gastrosolidari a benefici de l’Associació de lleure per joves amb disminució psíquica el Dofí, de Figueres. S’han recaptat 3.000 euros que s’han destinat a aquesta entitat.

La Nit del Turisme Empordanès ha tingut també un record pel poble francès i en especial per les víctimes dels atemptats dels darrers dies.

L’esdeveniment ha comptat també amb una jornada professional a càrrec del prestigiós professor universitari Victor Küppers que ha pronunciat la conferència “Gestió de l’entusiasme i turisme”.