Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

L’Àrea de Benestar del Consell Comarcal promou una formació en alfabetizació d’adults

Per   /   20/09/2018  /   No Comentat

Es preveu fer una nova edició en un futur d’aquesta formació en alfabetització d’adults  donat a que no s’han pogut atendre totes les sol·licituds d’inscripcions

Formació en alfabetizació d’adults

El curs de formació en alfabetizació d’adults es va fer a la seu del Consell Comarcal

Una vintena de professionals que imparteixen alfabetització en català a les comarques gironines han assistit a un curs de formació organitzat per l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquesta formació, impartida a la mateixa seu de la institució a Figueres, dona resposta a la necessitat detectada d’oferir i compartir el mètode d’ensenyament-aprenentatge entre formadors/es que tenen experiència en l’alfabetització d’adults.

Els objectius de la formació han estat, en primer lloc, informar sobre la metodologia, la programació i la temporalització dels cursos d’alfabetització d’adults en català. A continuació es va explicar la metodologia d’ensenyament emprada i les fonts de recursos i, finalment, es va treballar en la bibliografia d’aprenentatge en entorns de multiculturalitat i plurilingüisme.

Aquesta formació ha tingut una acollida excepcional entre els professionals. Malauradament no s’han pogut atendre totes les sol·licituds d’inscripció i es preveu fer una nova edició en un futur. La formació i el coneixement de la llengua facilita els processos i trajectòries d’inclusió social de la població nouvinguda a la comarca i forma part de l’estratègia de treball en xarxa que estableix el Pla d’actuació 2017-2020 per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà.

Seminari transfronterer

D’altra banda, des de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’IRTS-Perpinyà, en tant que socis del projecte transfronterer Prospectsaso, organitzen un nou seminari per intercanviar coneixement i informació a l’entorn de la formació de professionals per a l’acollida i l’acompanyament de persones estrangeres a l’espai català transfronterer.

Aquest  seminari tindrà lloc el proper 27 de setembre al Centre Cívic Joaquim Xirau de Figueres i comptarà amb diversos ponents de les dues vessants de la frontera que exposaran i compartiran les seves experiències de treball. El seminari permetrà continuar el treball posat en marxa el passat mes de desembre i dinamitzar la xarxa de professionals d’acollida i acompanyament de les persones estrangeres amb la qual compten les administracions públiques i les entitats socials de l’espai català transfronterer.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Fira d’Ocupació Alt Empordà

Una trentena d’empreses oferiran una cinquantena de llocs de treball a la Fira d’Ocupació Alt Empordà

Read More →
%d bloggers like this: