Mes de paraules

L’Associació de Municipis per la Independència aprova a Roses el seu pla d’actuació per als propers mesos

Associació de Municipis per la Independència a Roses
La nova executiva de l'AMI amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, al passeig marítim de la Vila

Impulsar consultes entre la ciutadania, modificar els estatuts per ampliar els seu àmbit d’acció i internacionalitzar el procés són les tres grans accions que vol portar a terme l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència

Associació de Municipis per la Independència a Roses
Els memebres de la nova executiva de l’AMI amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, al passeig marítim de la Vila

La comissió executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es va reunir aquest passat divendres a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses per debatre i aprovar el pla d’actuació de l’entitat.
Les accions que es planteja l’AMI pels pròxims mesos se centraran en 3 accions. La primera que va esmentar va ser “l’aprovació de mocions als ajuntaments per realitzar consultes a la ciutadania d’adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència”, va dir la presidenta de la nova executiva de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. Una proposta, segons Lloveras, perquè la distribució dels regidors a les corporacions municipals fa impossible l’entrada a l’AMI a alguns ajuntaments i “perquè la ciutadania es mereix que es consulti sobre la seva adhesió o no a l’Associació”.
Aquest impuls sobre les consultes està previst iniciar-ho en les ciutats de Barcelona, Sabadell, Mataró i Granollers i servirà a la vegada “per explicar que està passant a Catalunya, què fa l’AMI i”, en definitiva, “donar el màxim d’informació” sobre el procés d’independència.

Modificació dels estatuts de l’AMI

La segona acció que va aprovar la nova executiva de l’AMI va ser iniciar el procés de modificació dels estatuts de l’entitat, “amb l’objectiu d’ampliar l’àmbit d’acció, de ser més ambiciosos i, de fet, adaptar-los al nou entorn” va dir Neus Lloveras, posant com a exemple que “des d’AMI volem entrar a parlar del nou model d’administració local que veiem en el futur país, així com de l’organització territorial”.

Internacionalització del procés

La tercera gran acció que portarà  a terme l’AMI serà “una campanya de projecció internacional del món municipal independentista de Catalunya”, va assenyalar la presidenta de l’AMI. Una internacionalització necessària segons Neus Lloveras “perquè estem  veient que està sent molt difícil per les barreres que estan posant els estats, i volem superar aquestes barreres contactant d’alcalde a alcalde”.

Aquesta reunió de l’AMI , que té caracter rotatiu i es celebra als ajuntaments de les poblacions adhrerides a l’entitat, va  ser la primera de la nova executiva escollida per l’Assemblea General el passat 8 d’abril, i el motiu que es fes a la Vila rosinca no és altre que
A la trobada, a més de Lloveras, també van participar els vicepresidents Jordi Gaseni (L’Ametlla de Mar), Eudald Calvo (Argentona), Josep Maria Corominas (Olot), Montse Fornells (Vilanova de l’Aguda) i Jordi Solé (Caldes), el secretari Joan Rabaseda (Arenys de Munt), el tresorer Josep Maria Cervera (El Port de la Selva) i els vocals Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Andreu Francisco (Alella), Elisabet Ferreres (Montesquiu), Francesc Barbero (Flix), Carme Freixa (Vallfogona del Ripollès), Ramon Roquer (Sant Joan de les Abadesses), Domingo Tomàs (Tortosa), Marta Madrenas (Girona) i Lluís Guinó (Besalú).