Mes de paraules

L’atleta de Roses, Adán Casado, torna assaborir l’èxit

Adán Casado
Adán Casado entrant primer a meta a la cursa d'Arinsal Skyrace

En els últims tres mesos, Adán Casado, ha guanyat dues curses de muntanya i ha fet segon en una tercera

Adán Casado
Adán Casado entrant primer a meta a la cursa d’Arinsal Skyrace

Adán Casado és un rosinc el qual la seva afició és l’atletisme, concretament corrent curses de muntanya, una especialitat, però, molt exigent per al cos humà, la qual cosa comporta pels atletes que ho practiquen a un nivell competitiu alt, un desgast físic que acaba en lesions de diferent índole.

I l’Adán Casado, com molts d’altres atletes ha patit unes quantes que l’impedit disputar totes les curses que ell hagués volgut. Però des de fa un temps, amb el seu preparador físic van decidir escollir, acuradament, les proves en les que participaria. “Sí, són curses amb una distància més curta, una quinzena de km, però de més qualitat, al contrari de les maratons o les ultres maratons, que moltes hi ha quilòmetres que realment són innecessaris i resten qualitat a la prova”, ha afirmat Casado.

I prendre aquesta decisió, la d’escollir les curses a disputar, ha estat tot un encert perquè les proves que ha disputat en el darrer temps, concretament a l’abril, al maig i al juliol les ha saldat Adán Casado amb dues victòries i un segon lloc.

Al mes d’abril va guanyar la cursa de muntanya de 10 km celebrada a la Vall de Ribes, al mes de maig va creuar en segona posició la línia d’arribada a la Ultra Cerdanya de 18 km, i el passat 30 de juliol es va emportar la victòria a l’Arinsal Skyrace d’Andorra, de 15 quilòmetres. “Va ser una sorpresa, el meu objectiu era quedar entre els 10 primers, ja que m’havia preparat força bé per aconseguir-ho, però en cap cas pensava guanyar perquè hi havia atletes provinents de França i d’altres països d’arreu Europa, amb molt de nivell”, ha manifestat l’atleta rosinc.

I és que l’Adán, com ell mateix ha desvetllat, s’havia preparat força bé, de tal manera que ja va integrar un grup de 5 corredors que es van escapolir al primers quilòmetres. I en arribar al Pic dels Fonts, a 2.748 metres d’alçada i que era el cim d’aquesta cursa de muntanya, ja només quedaven dos atletes al capdavant de la prova, un d’ells l’Adán. I durant la baixada, l’atleta de Roses va forçar el ritme deixant enrere al seu rival i entrant a meta amb més d’un minut de diferència.

Una victòria que per Adán Casado va significar “a part d’una sorpresa, una motivació per continuar entrenant i disputant curses, perquè al cap i a la fi dedicar-me a córrer és una afició que l’he de compaginar amb la feina, i és difícil perquè no sempre pots conciliar les dues coses”.

L’atleta de Roses, Adán Casado, torna assaborir l’èxit.