Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

L’hivern és temps de cursos de català a Roses

Per   /   28/11/2018  /   No Comentat

Al desembre s’obren les inscripcions per als cursos de català del mes de gener, majoritàriament adreçats a l’acolliment lingüístic

Oficina de Català de Roses

Una aula de l’Oficina de Català de Roses al Centre Cultural de Ca l’Anita

Amb la finalitat de facilitar i millorar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega al desembre un nou període d’inscripcions per a l’oferta general de cursos de català, de diferents nivells i en modalitat presencial o en línia, que començaran al gener de 2019.

Pel que fa a les inscripcions als cursos presencials de l’OC Roses i als cursos del Parla.cat modalitat combinada, es faran els dies 5, 11, 12, 13 i 14 de desembre. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Cursos de català inicial i bàsic a l’abast de tothom

Seguint les prioritats establerts a les línies estratègiques del Consorci i com a resposta a les necessitats plantejades al projecte ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), l’oferta prioritària per a aquest mes de gener se centra en els cursos de català inicials i bàsics, per garantir l’acolliment lingüístic de les persones que han arribat fa poc a Catalunya i que necessiten les eines bàsiques per introduir-se a la llengua catalana.

Es tracta de consolidar una aposta ferma per la llengua i la cohesió social i, per tant, per atendre les persones que volen aprendre a parlar català o el volen millorar.

Curs de català oral

Com a novetat, i en la línia d’assolir els objectius marcats, el CPNL i la DGPL estan dissenyant un curs de català oral adreçat a persones gens o poc alfabetitzades, per tal que adquireixin una competència bàsica de comprensió i expressió oral.

Les proves pilot d’aquest nou projecte s’activaran a partir de gener en alguns centres de la xarxa territorial del Consorci, amb la finalitat d’incorporar-los més endavant a l’oferta general.

Per facilitar l’aprenentatge, es baixa la ràtio d’alumnes per curs i s’ofereixen mòduls de català bàsic gratuïts

Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. També fa una aposta clara per facilitar l’aprenentatge amb la baixada de la ràtio d’alumnes per curs, perquè aquesta mesura afavoreix la consolidació i l’assoliment de les habilitats.

Una oferta àmplia i flexible, avalada amb certificats oficials

Els cursos generals –des de l’inicial fins al superior– s’ofereixen en les modalitats presencial, en línia –mitjançant el Parla.cat– i combinada, i disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència MECR) i equivalència amb els certificats de la Direcció General de Política Lingüística.

Cal destacar que la web del CPNL ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Oficina de Català de Roses

Per a qualsevol qüestió que vulgueu plantejar o informació cal adreçar-se al Centre Cultural de Ca l’Anita, a la plaça de Sant Pere, núm. 1, de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h.
També es pot contactar a través del 972 25 39 47 o de roses@cpnl.cat.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Montse Mindan revalida l’alcaldia de Roses

Read More →
%d bloggers like this: