Les llars del centre de Roses, el Mas Oliva i Mas Mates estaran connectades properament a la xarxa de fibra òptica

Desplegament fibra òptica a Roses

Els instal·ladors de l’empresa encarregada dels treballs, Másmóvil, ja sol·liciten als veïns i comunitats d’edificis els permisos pertinents

Desplegament fibra òptica a RosesAl ple municipal del mes d’agost de 2016 l’Ajuntament de Roses va aprovar una proposta referent al desplegament de la xarxa de la fibra òptica. Un acord pel qual s’instava a les principals companyies de telecomunicacions a presentar els seus plans de desplegament al municipi, informant-les que la Vila disposa de les canalitzacions soterrades per tal d’afavorir aquest desplegament.

I actualment l’empresa Másmóvil està portant a terme el desplegament de la xarxa de súper-banda ampla, la qual permetrà que el municipi disposi de la millor tecnologia en connectivitat fixa, mitjançant una xarxa de fibra òptica que arribarà fins a les llars.

En una primera fase, aquesta xarxa de fibra òptica arribarà a més de 10.000 llars situades al centre de la vila i a les urbanitzacions de Mas Oliva i Mas Mates. Per a la seva instal·lació, els operaris de Másmóvil s’estan posant en contacte amb veïns i comunitats d’edificis, per tal de sol·licitar els permisos de grapat en façana o l’accés a l’interior dels immobles en els casos en què la col·locació de la nova xarxa així ho fa necessari.

La nova tecnologia permetrà als habitants de Roses disposar d’una xarxa per navegar a alta velocitat amb la major qualitat, oferint també un millor servei a les empreses que desenvolupen les seves activitats a la població, fent-los més eficaços i competitius.

El grup Másmóvil és el quart operador de telecomunicacions d’Espanya que ofereix serveis de telefonica fixa, mòbil i internet.  El grup compta amb infraestructures de xarxa fixa de fibra/ADSL i mòbil  3G y 4G. En l’actualitat disposa de 7,5 milions llars amb fibra òptica i 18 milions amb ADSL, i la seva xarxa 4G mòbil cobreix el 85% de la població espanyola.